Feest bij Velm VV.© Raymond Lemmens

Voetbal Limburgs reeksen

HERBELEEF. Zondag geen nieuwe kampioenen in de Limburgse voetbalreeksen, na de vier op vier zaterdag

Zeven (!) Limburgse voetbalploegen konden dit weekendde titel in hun reeks pakken: Termien (derde afdeling VV B), Achel (1prov.), Lindelhoeven (2B) en Velm (3A) kroonden zich zaterdagavond al tot kampioen, Landen (2A), Koersel B (4B) én Opglabbeek B (4D) zagen hun titelviering (even) uitgesteld. Dankzij Het Belang van Limburg hoef je niets missen van de titelstrijd. Volg de ontknoping hier live!

Rob Mertens/jc/gsb/matr/fava/doge/bs

Koop je ticket voor het grootste Limburgse voetbalgala

Op vrijdag 24 mei huldigen we de HBVL Provinciale Voetballer van het Jaar in Versuz Hasselt. Kom samen met jouw ploegmaten naar dit gala, geniet van een sfeervolle avond én gratis drank (tot 22u30). Alle early bird-tickets vlogen de deur uit, de prijs van een ticket bedraagt nu 17 euro.

Koop hier je ticket
Rob Mertens
ALGEMEEN: Na de vier op vier gisteren werd het vandaag nul op drie. Termien (derde afdeling VV B), Achel (1prov.), Lindelhoeven (2B) en Velm (3A) staken zaterdag de titel op zak, Landen (2A), Koersel B (4B) en Opglabbeek B (4D) zagen hun feestje (minstens) tot volgend weekend uitgesteld.
Marc Truyers
TWEEDE PROVINCIALE A: Het titelfeest van Landen wordt met minstens een weekje uitgesteld. Het verloor bij Lanaken verdiend met 3-1. Na het laatste fluitsignaal was er nog een opstootje waarbij Lanaken-kapitein Opdenakker een rode kaart incasseerde. Vlijtingen klopte Stokkem met 3-0.
Rob Mertens
VIERDE PROVINCIALE D: De wedstrijd Leut-Bree-Beek B is afgelopen. Leut wint op de valreep met 2-1 en stelt zo de titelviering van Opglabbeek B (minstens) tot volgend weekend uit. 
Rob Mertens
VIERDE PROVINCIALE D: Leut klimt op voorsprong tegen Bree-Beek B. Opsteyn zorgt met een lekkere krul voor de 2-1. Het titelfeestje van Opglabbeek B is dus uitgesteld, volgend weekend krijgen de Kabouters op eigen terrein een nieuwe kans tegen Umitspor B.
Rob Mertens
VIERDE PROVINCIALE B: Het titelfeest van Koersel B wordt even uitgesteld. De Beringenaars winnen wel van Zelo (4-0), maar concurrenten Heusden 06 (3-1-zege tegen Peer SV) en Breugel (0-5 bij Eksel B) lieten geen steek vallen. De kampioen in 4B is dus vandaag nog niet gekend.
Marc Truyers
TWEEDE PROVINCIALE A: Bij Lanaken debuteert de 16-jarige aanvaller Jim Tuinstra.
Rob Mertens
VIERDE PROVINCIALE D: In Leut - Bree-Beek B staat het nog steeds 1-1. De keepers eisen een hoofdrol op. Eerst redt Dirkx een poging van Christis en aan de overkant is het Claes, die Hommers van de 2-1 houdt. Opglabbeek B is dus nog steeds niet aan het feest.
Rob Mertens
VIERDE PROVINCIALE B: Het zal niet voor vandaag zijn voor W. Koersel B. Volgend weekend krijgt de ploeg een nieuwe kans op het veld van Lindelhoeven B. Nummer twee Heusden 06 is dan vrij en SV Breugel ontvangt dan Lommel Kolonie.
Marc Truyers
TWEEDE PROVINCIALE A: Penders mist de aansluitingstreffer. De spits van Landen kopt tegen de paal. 
Rob Mertens
VIERDE PROVINCIALE B: Weerstand Koersel B dikt de voorsprong tegen Zelo aan tot 4-0. Heusden 06 slikte een goal van Peer SV, maar leidt nog steeds: 3-1.
Marc Truyers
TWEEDE PROVINCIALE A: Belkassem dolt met de Landense defensie en stuurt Akkrum in het straatje. Die trapt de 3-1 door de benen van Vossen (69’).
Rob Mertens
VIERDE PROVINCIALE D: In Leut - Bree-Beek B staat het nog steeds 1-1. Dat betekent dat er, twintig minuten voor tijd, nog niets beslist is in 4D. Met vier wissels, waarvan drie aanvallers, tegelijkertijd wil trainer Gilissen van Leut toch volop voor de winst gaan.
Marc Truyers
TWEEDE PROVINCIALE A: Vlijtingen scoorde een derde maal. Wederom Jordi Nijs. De titel voor Landen zal niet voor vandaag zijn.
Marc Truyers
TWEEDE PROVINCIALE A: Landen komt op 2-1. Voorzet Prouvé wordt door topschutter Penders overhoeks binnen gekopt. 
Rob Mertens
VIERDE PROVINCIALE B: Koersel B scoort weer, het is nu 3-0 tegen Zelo B. Maar ook achtervolger Breugel weet de weg naar de netten te vinden. De Perenaars zetten 0-5-cijfers op de bordjes bij Eksel B.
Rob Mertens
VIERDE PROVINCIALE B: Koersel B dikt z'n voorsprong tegen Zelo aan tot 2-0. Maar op het uur leiden concurrenten Heusden 06 (tegen Peer SV) en Breugel (bij Eksel B) met 3-0. Het heeft er dus alle schijn van dat het feestje uitgesteld wordt.
Marc Truyers
TWEEDE PROVINCIALE A: Minuut 53: 2-0 voor Lanaken! Belkassem knalt vanop 18 meter laag in de hoek. 
Marc Truyers
TWEEDE PROVINCIALE A: Eerste grote kans voor Landen. Halve omhaal Penders, Lanaken-doelman Jeurissen zweeft mooi uit de kruising.
Marc Truyers
TWEEDE PROVINCIALE A: De tweede helft tussen Lanaken en Landen wordt met acht minuten vertraging op gang getrapt. Dezelfde 22 acteurs als in de eerste helft. Intussen staat het in Vlijtingen-Stokkem reeds 2-0. Doelpunt gescoord door Jordi Nijs. 
Rob Mertens
VIERDE PROVINCIALE B: De ruststanden van de top drie in 4B: Koersel B-Zelo Halen 1-0, Heusden 06-Peer SV 2-0 en Eksel-Breugel 0-3. Aan vereiste één - zelf winnen - voldoet Koersel B wel, van vereiste twee (puntenverlies van Heusden 06 en Eksel) is voorlopig geen sprake. Dus op dit moment nog geen titel voor Koersel B.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer