Ravil Tagir
90+3'
Ravil Tagir
3 - 2

KV Mechelen heeft 3 kostbare punten veroverd tegen Westerlo. Aan de rust zag het er nochtans slecht uit voor KVM, dat twee goals in het krijt stond, maar een bizarre rode kaart voor Westerlo-aanvaller Romeo Vermant veranderde alles. Met 10 man zakten de bezoekers volledig in elkaar, een owngoal in de extra tijd vervolledigde de Mechelse remonte.

KV Mechelen - Westerlo in een notendop:

• Sleutelmoment: Een bizarre rode kaart liet de wedstrijd kantelen. Zetelend in de 0-2-voorsprong liet Romeo Vermant zich vangen. Hij weigerde achteruit te gaan bij een vrije trap van Mechelen en kreeg een eerste gele kaart. Daarna vroeg hij om uitleg, jonge ref Arthur Denil was onverbiddelijk en vooral heel streng en schotelde de spits zijn tweede gele kaart voor.

• Man van de wedstrijd: De inbreng van Nikola Storm op de flank was een goede zet van Hasi, hij schotelde Slimani de gelijkmaker voor en een van zijn vele gevaarlijke voorzetten werd in het slot in eigen doel gelopen door Tagir, waardoor KV Mechelen op het nippertje nog met de overwinning ging lopen.

• Opvallend (1): Slimani heeft er 8 wedstrijden moeten op wachten, maar zijn geduld werd vandaag beloond. Na vele pogingen kopte hij eindelijk zijn eerste doelpunt voor KV Mechelen binnen.

• Opvallend (2): De jonge ref Arthur Denil (27) eiste de hoofdrol op door de strenge rode kaart voor Vermant. Opvallend is dat Denil dit seizoen nog maar 2 wedstrijden op het hoogste niveau floot, de laatste dateerde van augustus vorig jaar. In zijn laatste wedstrijd, tussen Kortrijk en Eupen, trok hij 9 gele kaarten en 1 rode.

Jonge ref geeft jonge Vermant 2x geel

Scheidsrechter Arthur Denil (27) had de gele kaart nog in zijn hand en dus was het wellicht iets te makkelijk om die (te) snel nog eens de lucht in te steken voor Romeo Vermant aan het einde van de eerste helft. Het is hét moment in het duel tussen KV Mechelen en Westerlo.

Eerst bestrafte de jonge ref nog correct de vervelende koppigheid van Vermant, toen hij niet wilde wijken bij een vrije trap voor KV Mechelen. Maar daarna leek Vermant enkel om uitleg te vragen en raakte hij even de scheidsrechter aan. Genoeg voor Denil om de kaart nog eens te geven. En zo de wedstrijd te doen kantelen.

Want het zag er zo goed uit voor Westerlo. Ondanks een snedige start van KV Mechelen kon het voor het eerst onder nieuwe coach Bart Goor scoren.

Het was de jonge Costa Ricaan Alcocer die zijn trainer bedankte voor zijn eerste basisplaats dit seizoen. Op het juiste moment kwam hij ingegleden op een voorzet van Yow.

En nog geen 2 minuten later verdubbelde Vermant de voorsprong met een lage schuiver. En die kon zelfs nog groter zijn, maar Reynolds, Yow en Alcocer konden niet scoren. Een zetel voor Westerlo, die door de rode kaart voor Vermant vanonder het zitvlak werd weggerukt.

Invaller Storm bepalend

Besnik Hasi greep in bij de rust en gooide met onder anderen Storm een extra wapen op de flank het veld op. En dat loonde.

Met zijn tienen werd Westerlo in de versmachting gedrukt. Storm verstuurde de ene na de andere scherpe voorzet, enkel het scoren had nog wat voeten in de aarde voor Slimani en co.

Na tien minuten in de tweede helft was het toch prijs voor KV Mechelen. De broodnodige aansluitingstreffer kwam er, nadat een hoekschop via Bafdili, Mrabti, Bates en de lat op het hoofd van Cobbaut was beland.

Eens de ban gebroken, lukte ook de formule-voorzet-van-Storm-en-kopbal-van-Slimani. De spits van KV Mechelen heeft er lang op moeten wachten, maar scoorde met de gelijkmaker tegen Westerlo eindelijk zijn eerste competitiedoelpunt voor zijn (al niet meer zo) nieuwe ploeg.

De achterstand was opgehaald, maar de ommekeer nog niet compleet. Die liet lange tijd op zich wachten, waardoor Westerlo toch weer meer in de wedstrijd kwam. Een vrije trap van Haspolat, een schot van Rommens en een poging van aan de middellijn van Sydortsjoek als resultaat.

Maar het deksel vloog uiteindelijk toch nog tegen de neus van Westerlo. In de extra tijd liep Tagir onfortuinlijk een gevaarlijke voorzet van Storm in eigen doel.

Mechelen maakt zo voor de 3e keer op een rij een ommekeer mee en profiteert volop van het puntenverlies van STVV. Het hijst zich naar de tweede plaats in de Europe Play-offs, voorlopig op 1 punt van leider Gent.

Westerlo-trainer Bart Goor: "De ref voelde de match niet aan"

• Bart Goor (trainer Westerlo): "Onze eerste helft moeten we onthouden. Na een moeilijk begin pakken we de wedstrijd in handen. Als we met 11 blijven, kunnen we de wedstrijd winnen. Er is niets gebeurd tussen Vermant en de scheidsrechter. Ik til heel zwaar aan die rode kaart. Dat is de wedstrijd niet aanvoelen. Er gebeurt niks, er zijn geen gele of rode kaarten gevallen ervoor, het is een heel faire wedstrijd en dan fluit je de wedstrijd voor niets kapot. Romeo heeft niets gezegd. Oké, hij blijft staan, maar daar moet je niet zo zwaar aan tillen. Hopeloos vind ik het. Dan krijg je doelpunten tegen, de kopjes gaan naar beneden. Dat is ook normaal. De kelk moest helemaal leeg."
  • Tuur Rommens (Westerlo): "Heel teleurstellend gevoel. Zeer pijnlijk als je een 0-2-voorsprong nog uit handen geeft. Ondanks de stormloop verdedigden we nog goed. We hebben niet heel veel kansen weggegeven en konden er zelf nog creëren. Dat is het positieve."
  • Nikola Storm (KV Mechelen): "De laatste weken kunnen we minder en minder op een normale manier winnen. Alweer een spektakelstuk. Samen met de andere invallers konden we voor een frisse wind zorgen en dat hielp. Het kan niet mooier zijn. Het doet deugd dat ik beslissend kan zijn, na de blessure kende ik een moeilijkere periode en op de bank zitten is nooit leuk, maar hoort erbij als voetballer zijn. Ik heb dit helftje geprobeerd om mezelf te tonen."
  • Besnik Hasi (trainer KV Mechelen): "We begonnen goed aan de wedstrijd, maar wisten dat ze op de tegenaanval gevaarlijk konden zijn. Daarna deden we n'importe quoi. Bepaalde verdedigers hadden een mindere dag. Ze waren de kluts kwijt. Maar we bleven kalm en de invallers brachten een "schwung". Het kan misschien wel makkelijker tegen 10 man, maar je moet ze wel nog scoren. Ik ben blij dat Slimani dat gedaan heeft, maar hij heeft er ook weer een pak gemist. Hij bewees me het tegendeel en toch vind ik dat hij meer in de zestien moet duiken. Gent wordt een test."

Fase per fase

20:11

EINDE: KV Mechelen 3-2 Westerlo

In de reguliere competitie gebeurde het al in het Kuipje en ook nu weer geeft Westerlo een comfortabele 0-2-voorsprong nog helemaal uit handen. De voorsprong kwam er na doelpunten van debutant Alcocer en Vermant. Maar na de strenge rode kaart voor Vermant vlak voor rust, keerde het tij. KV Mechelen boog met goals van Cobbaut en de eerste treffer van Slimani de achterstand om. Maar het winnende doelpunt bleef langer uit dan gedacht, waardoor Westerlo toch weer in de wedstrijd kwam. In het slot liep Tagir één van de vele uitstekende voorzetten van Storm dan toch in eigen doel en was de ommekeer compleet.

KV Mechelen profiteert ten volle van het puntenverlies van STVV en hijst zich vanuit een bijna geslagen positie naar de tweede plaats in PO 2, voorlopig op één punt van leider Gent.

90+6' tweede helft
90+5'
KV Mechelen
90+4'
90+3'
90+3'
own goal
Ravil Tagir
KV Mechelen
90+3'

Toch nog 3-2!

Het scenario van in het Kuipje herhaalt zich dan toch! Invaller Nikola Storm drukt zijn stempel op de wedstrijd. Zijn gevaarlijke voorzet valt goed voor doel. En het is de onfortuinlijke Tagir die de bal in eigen doel verwerkt, enkele minuten nadat hij nog Slimani van een doelpunt houdt. KV Mechelen maakt het helemaal goed!

90+3'
90+2'
90+1'
90+1'

Sydortsjoek van aan de middellijn!

Wat een spannend slot! Westerlo loert op de counter. Sydortsjoek krijgt de bal aan de middellijn en wil het van daaruit proberen. Coucke snelt terug naar zijn doel en ziet dat de verre poging maar net naast dwarrelt.

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
89'

Slimani bijna met zijn tweede!

Tagir voorkomt de winning goal in de 89e minuut. Schoofs ziet dat Slimani alleen voor doel staat en lepelt de bal naar zijn spits. Slimani kopt, maar Tagir steekt er zijn hoofd tussen.

87'

Westerlo is nog niet dood. Rommens ontvangt de bal op zijn linkerflank. En snijdt naar binnen. Hij beslist niet om voor te zetten en wel om zijn eigen kans te gaan. Zijn schot is heel onnauwkeurig. Daar zat meer in.

84'

Besnik Hasi ziet dat zijn ploeg wat inzakt en gooit er een extra spits op om met een laatste push op zoek te gaan naar de overwinning. Bassette komt er op voor Hairemans. En Bolingoli vervangt Foulon.