© EPA-EFE

Joost Klein gaat ondanks oproep tot boycot naar Eurovisiesongfestival: “Maar ik hoor de pijn”

Ondanks de oproep van meer dan 250 Nederlandse artiesten en kunstenaars om het Eurovisiesongfestival te boycotten, zal Joost Klein toch op het podium in Zweden te zien zijn. “Ik ben slechts een klein onderdeeltje in een grote machine.”

SGG

Meer dan 250 Nederlandse artiesten en kunstenaars roepen Joost Klein, de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival, in een open brief op om niet aan de wedstrijd deel te nemen omwille van de deelname van Israël. Het land dat momenteel oorlog voert in de Gazastrook zal zelf ook deelnemen aan het Eurovisiesongfestival en dat kan volgens velen niet. Bijgevolg wordt er geregeld opgeroepen tot een boycot.

Maar Joost Klein is niet van plan om zijn deelname te laten schieten. “Ik heb het alleen via via meegekregen”, zegt hij bij De Telegraaf over de open brief. “Maar ik hoor de pijn in de berichtgeving. Ik ben helaas niet de persoon daarvoor momenteel. Als ik de wereld kon redden als wereldleider dan zou ik dat doen. Maar ik ben slechts een klein onderdeeltje in deze grote machine. Dan moet je denk ik toch bij de EBU (European Broadcasting Union, red.) of de geldschieters boven mij zijn”, zei hij op een persmoment dat zaterdag in Amsterdam plaatsvond.

Is Europapa, het nummer van Klein, niet juist een vredeslied? “Ja, dat is wel mijn insteek. Ik bedoel het goed en ik heb een goed hart hierin. Ik weet waarvoor ik het doe. Mij krijg je niet van mijn stokje.”

LEES OOK. Hij scoort bij bookmakers, maar kan gabber Joost Klein het Eurovisiesongfestival winnen?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer