Themabeeld© Shutterstock

Nederlander wordt wakker in mortuarium: “Spreek ik met de politie? Ik zit opgesloten!”

In de meldkamer van de politie Oost-Nederland hebben ze deze week een wel erg bijzondere oproep gekregen. In het midden van de nacht belde een man namelijk vanuit het mortuarium. Hij zat er opgesloten en wist even niet meer zeker hoe hij er verzeild geraakt was.

SGG

“Het begon als een nachtdienst als alle anderen”, schrijft de meldkamer van de politie Oost-Nederland op Instagram. “De telefoon gaat over, iemand belt 1-1-2 en ik neem op: ‘Meldkamer Politie, wat is de plaats van het noodgeval?’”

Aan de andere kant van de telefoon bleef het even stil tot een zeer fragiele oudere mannenstem reageerde: “Spreek ik met de politie?” De man klonk wat beverig, waarop de agent hem vroeg wat er aan de hand is. “Ik zit opgesloten!”, klinkt het aan de andere kant van de lijn. Verbaasd vraagt de agent op de man weet waar hij opgesloten zit. “Mijn gedachten denken aan een mogelijk verward of dementerend persoon, of een persoon in een ziekenhuis/instelling. Die bellen wel vaker midden in de nacht dat ze weg willen”, schrijft de politie.

De oude man antwoordt duidelijk: “Ja, ik weet wel waar ik ben, er hangt hier namelijk een bordje, mevrouw.” Wat staat er op dat bordje, vraagt de agent. “Mortuarium!”, klinkt het. “Het mortuarium zegt u…?”, reageert de agent. “Ja, het mortuarium op dit en dit adres.”

De agent kijkt even op de kaart en naar de gegevens van de melder en ziet dat er inderdaad met een vaste lijn vanop die locatie gebeld wordt naar de meldkamer.

“Ik weet even niet wat ik moet zeggen en er schieten wat beelden door mijn hoofd van een oude man met grijs haar in een lang nachthemd op blote voeten in een mortuarium, met daarnaast een open kist natuurlijk. In mijn hoofd probeer ik razendsnel een vraag te bedenken die ik aan deze meneer kan stellen, want ik kan natuurlijk niet vragen of hij uit een kist gekomen is…”, schrijft de politie op Instagram. “Meneer, weet u ook hoe u daar gekomen bent?”

De man denkt na, maar kan niet meteen een antwoord geven op de vraag. “Bent u in slaap gevallen misschien?”, helpt de agent. “Ja,… nu u het zegt, ik was bij een vriend die is overleden om afscheid te nemen en ik denk dat ik in slaap ben gevallen!”

Opgelucht belt de agent naar het uitvaartcentrum en vraagt de nachtmedewerker om zo snel mogelijk de deur te gaan openen. “Ik heb veel gekke meldingen gehad in de nachtdienst, maar deze vergeet ik nooit meer”, sluit de politieagent het bericht af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer