Dit is de winnaar van ‘Big brother’: “Zo blij, maar dit had ik nooit verwacht”

Na negentig dagen zit het vierde seizoen van ‘Big brother’ erop. Afsluiten wordt gedaan in stijl en met een winnaar. Dat is opnieuw een Belg: Glenn (32) uit Stekene gaat met de prijzenpot naar huis.

(eadp)

“Ik kan zeker niet goed tegen mijn verlies”, liet Glenn weten bij de start van zijn grote avontuur in Big brother. Gelukkig kwam hij na 78 dagen verblijf in het huis als winnaar naar buiten. Hij moest het opnemen tegen twee Nederlanders. Randy werd derde, Alice eindigde uiteindelijk met zilver.

Hij was duidelijk verrast door de winst, en werd meteen overrompeld door zijn collega-kandidaten in knuffels. Wanneer presentatoren Tatyana Beloy en Geraldine Kemper hem weer even vonden, kon hij zijn dankwoord starten: “Dank u aan Big Brother zelf, dat ik deze kans gekregen heb. Ik heb er alles uitgehaald. Big Brother zelf heeft er ook voor gezorgd dat dit een prachtig avontuur was. Ik heb prachtige bewoners leren kennen. Ik ben zo blij, maar dit had ik nooit verwacht. Bedankt!”

Vooraf had hij nog beloofd dat hij zijn vriendin – die aanwezig was met hun twee kinderen – ten huwelijk zou vragen aan het slot van zijn dankwoord, maar dat is niet gebeurd. Wellicht even overmand en overweldigd door de emoties.

Dankzij zijn winst gaat hij met de geldpot aan de haal. Die ligt wat lager dan vorig jaar, op 56.266 euro. Vorige week nog nam Tyron een flink deel uit de pot na een niet te weigeren voorstel van Big Brother zelve. Hij vertrok zonder afscheid van zijn medebewoners, maar wel met 15.000 euro op zak.

LEES OOK. Grote verontwaardiging in ‘Big brother’: kandidaat accepteert aanbod en gaat met 15.000 euro uit groepspot naar huis

Glenn zal het als winnaar wellicht niet aan zijn hart laten komen. Big Brother roemde hem vlak voor zijn vertrek nog: “Dankjewel om altijd een luisterend oor te hebben voor de andere bewoners, en voor van al mijn games mooie wedstrijden te maken.”

Hij kreeg ook zijn hoogtepunten te zien, waaronder de boodschap van zijn dochter die een nieuw zwemdiploma gehaald heeft. Iets wat toch voor traantjes zorgde, net als het freezemoment met zijn zoon en vriendin. Wat hij zich altijd zal blijven herinneren van zijn deelname? “Die mooie vriendschappen met al die mooie bewoners hier, het huis, Big Brother zelf, alles eigenlijk”, vertelde hij.

LEES OOK. Hoe zou het nog zijn met Bart, de laatste winnaar van ‘Big brother’? “Mijn leven is wel veranderd door het programma”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER