Vossen opende de score op het veld van Dender. Door de zege van Zulte Waregem is Beerschot kampioen zonder te spelen.© BELGA

CHALLENGER PRO LEAGUE. Beerschot kampioen zonder te spelen, op één speeldag van het einde nog vijf (!) kandidaten voor tweede promotieticket

Beerschot, dat vorig weekend al de promotie afdwong naar de Jupiler Pro League, heeft zich zaterdagavond op één speeldag voor het einde van de reguliere competitie in de Challenger Pro League tot kampioen gekroond zonder te spelen.

Bron: BELGA

De strijd om het tweede rechtstreekse promotieticket blijft daarentegen ongemeen spannend. Dender delfde tijdens de 29de speelronde in eigen huis met 1-4 het onderspit tegen Zulte Waregem, terwijl Deinze tegelijkertijd Lommel met 3-2 het zwijgen oplegde. Geen van vier bovengenoemde teams is op die manier uitgeteld voor directe promotie.

Enkele minuten na rust barstte de partij tussen Dender en Zulte Waregem open toen Stefano Marzo een strafschop veroorzaakte en met rood van het veld gestuurd werd. Jelle Vossen (49.) bewaarde zijn kalmte en zette Essevee op voorsprong. Abdoulaye Traore (74.) diepte uit, Bruny Nsimba (78.) lukte niet veel later de aansluitingstreffer. Opnieuw Traore (81.) knipte het licht definitief uit en invaller Ruud Vormer (90.+5) legde de eindstand vast.

Verder opende Lucas Schoofs (20.) eerst nog de score voor Lommel in en tegen Deinze door een penalty te benutten. Emilio Kehrer (30.) en Teo Quintero (45. en 47.) bewerkstelligden nadien de Oost-Vlaamse ommekeer. Deinze-kapitein Gaetan Hendrickx miste tussendoor in de 34e minuut een elfmeter. Diego (74.) blies het duel bij het ingaan van het slotkwartier nieuw leven in, maar de gelijkmaker viel niet meer.

Beerschot speelt zondag nog tegen SK Beveren, maar dat resultaat doet er dus niet meer toe voor de Mannekes. Al zal er wel een uitgebreid feest volgen op het Kiel. De wedstrijd is op de parking van het stadion te bekijken op groot scherm en na de match zullen de spelers er als helden worden onthaald. De trofee zelf krijgt Beerschot overhandigd op de slotspeeldag. Dan neemt het Stamnummer 13 het in eigen huis op tegen Patro Eisden en dat wordt wéér een feestje. Mooie tijden voor de mannen van ‘t Kiel.

In de tussenstand van de op een na hoogste Belgische afdeling vechten nog vijf ploegen om het laatste promotieticket. Nummer twee Dender (51 ptn), nummer drie Deinze (50 ptn), nummer vier Lommel (49 ptn), nummer vijf Zulte Waregem (48 ptn) en nummer zes Patro Eisden (48 ptn, wedstrijd minder) blijven in de running. De nummers drie tot en met zes werken uiteindelijk play-offs af, de winnaar speelt tegen de nummer veertien uit de Jupiler Pro League voor het laatste ticket in eerste klasse.

Bekijk hier het klassement in de Challenger Pro League:

https://www.nieuwsblad.be/1b/kalender

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer