Een meisje staat tussen het prikkeldraad van een vluchtelingenkamp in Rafah. (30/04/2024)
Volledig scherm
Een meisje staat tussen het prikkeldraad van een vluchtelingenkamp in Rafah. (30/04/2024) © AFP

LIVE MIDDEN-OOSTEN. VS voor onmiddellijk akkoord tussen Israël en Hamas

De VS zijn “vastbesloten” dat Israël en Hamas “nu” een akkoord moeten sluiten over een bestand. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gezegd. Volgens de humanitaire chef van de VN zou een grondoperatie door Israëlische troepen in de stad Rafah in het zuiden van Gaza een “onbeschrijfelijke tragedie” zijn, waartegen “geen enkel humanitair plan is opgewassen”. Daarmee reageerde hij op een uitspraak van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die eerder duidelijk maakte dat een grondoffensief in Rafah hoe dan ook doorgaat, “met of zonder deal”. In de stad in het zuiden van het Palestijnse gebied hebben meer dan een miljoen burgers hun toevlucht gezocht. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

725 reacties

  • dieter De Coninck

    7 uur geleden
    We kijken nu al maanden aan tegen deze misselijkmakende slachting. De hele wereld moet een vuist maken tegen Israël en de Palestijnen bevrijden van hun bezetter.
  • Heinz Rumes

    10 uur geleden
    Waarom wil Hamas alle gijzelaars niet vrij laten, dat betekent immers dat Israël niet kan stoppen en dat ten opzichte van hun eigen bevolking, niemand verliest graag zijn gezicht, tenslotte is het wel Hamas gesteund door de Palestijnen die deze wrede oorlog begonnen zijn, dan is het ook logisch dat zij er alles aan doen om deze oorlog ook te beëindigen en dat zal niet gaan door in heel de wereld te protesteren.
  • nicky vandee

    15 uur geleden
    Wat 'n ellende , echt triest :-(
  • ozturk metin

    18 uur geleden
    Wat een strijd van de palestijnen om hun bestaansrecht! Alle wereldleiders moeten zwichten voor Israel, behalve de palestijnen. Zij weten en wij weten dat Israel de bezetter is.
  • Geert Haelterman

    22 uur geleden
    Netanyahu laat zich door niemand de les spellen en gelijk heeft hij!