De Israëlische premier Benjamin Netanyahu.
Volledig scherm
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu. © AP

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Netanyahu: "We vallen Rafah binnen, met of zonder akkoord over wapenstilstand”

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dinsdag dat het Israëlische leger Rafah zal binnenvallen, ongeacht of er een wapenstilstand wordt bereikt met de Palestijnse terreurbeweging Hamas. Egypte heeft ondertussen “goede hoop” voor het voorstel voor een bestand in Gaza dat vertegenwoordigers van Hamas hebben meegenomen uit Caïro. En eerder op de dag is een Israëlische politieagent neergestoken in de Oude Stad van Jeruzalem. De dader, een 34-jarige Turk, werd doodgeschoten door een andere agent. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

718 reacties

  • christian demeester

    8 minuten geleden
    Zolang niet alle gijzelaars vrij zijn, mag er geen wapenstilstand komen.
  • Dimitri van hoof

    2 uur geleden
    Hamas weigert zelf elk akkoord. Zit 0,0 in met de eigen bevolking. Ze kunnen het zelfs nog uitbuiten als propaganda. En de Hamas leiders baden in luxe in Qatar. Hoe cynisch kan het worden? En hun beleid maakt de positie van Netanyahu sterker en vice versa... wie spint hier uiteindelijk garen bij?
  • Franky De Bock

    2 uur geleden
    Als Europa zo verder doet gaan ze binnen 10 jaar even erg worden als Iran
  • Eric Bettonville

    2 uur geleden
    Europa moet hier buiten blijven. Er is genoeg werk bij een direct buurland !
  • Jan Dirckx

    3 uur geleden
    Hij kan niet anders. Die regering is z'n enige manier om (politiek) te overleven. De ultrarechtse partijen in z'n regering zullen de regering laten vallen als die aanval niet doorgaat. Voor het overleven van Netanyahu moet alles wijken: mensenrechten, vrede, zelfs de veiligheid van z'n eigen volk.