Vertrek fregat Louise Marie te Zeebrugge, een maand geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Vertrek fregat Louise Marie te Zeebrugge, een maand geleden. © Benny Proot

Opnieuw gezichtsverlies voor ons leger: missie fregat Louise-Marie in Rode Zee uitgesteld omdat raket blijft steken

Het Belgische fregat Louise-Marie vaart voorlopig niet naar de Rode Zee. De trainingsperiode in de Middellandse Zee wordt voor onbepaalde tijd verlengd. Dat werd beslist na een incident tijdens een training waarbij een droneaanval werd gesimuleerd. Een luchtafweerraket aan boord van het schip bleef daarbij steken in de lanceerbuis, en ook de andere wapens konden de aanval niet afslaan. Zal de Louise-Marie nog kunnen deelnemen aan de missie? Voor het Belgisch leger alvast een pijnlijk moment.

76 reacties

  • Joop Gerritsen

    3 weken geleden
    Ach, in het begin van de jaren tachtig kon er maar 1 fregat buitengaats, want door besparingen op brandstof, moest het andere fregat aan de kade blijven. Maar ook bij de Hollanders is het niet veel beter, want de schepen zijn er wel, maar door personeelsgebrek liggen ze ook voor heel lange tijd aan de Helderse wal.
  • guido verlinden

    3 weken geleden
    Niet opnieuw,maar nog eentje erbij,dat wel een verschil!!!
  • Alex Van Meirvenne

    3 weken geleden
    Gezichtsverlies? Waarom? Een technisch mankement is altijd mogelijk. En van de "incidentjes" in Noorwegen en Portugal ligt niemand wakker. Waarom altijd opnieuw onze Belgische militairen afkraken?
  • Adriaan Nee

    3 weken geleden
    Misschien moeten we wat meer geld in defensie stoppen ... 2% bevoordeeld.
  • Jan Daems

    3 weken geleden
    Zo'n berichtgeving maakt dat een mens nog eens goed kan lachen hahaha, hoe is het toch mogelijk? je kan het zo gek niet bedenken of het gebeurt... in België.