AAN DE START. Mathieu van der Poel voor de Amstel Gold Race: “Of ik nog wel hongerig ben? Dat valt goed mee, ja”

Mathieu van der Poel heeft er nog zin in voor de Amstel Gold Race. Dat vertelde hij zondagochtend voor de start aan onze reporter ter plaatse.

sfj, wic

“Toen ik jong was, heb ik veel getraind in deze regio”, vertelde Mathieu van der Poel voor de start. “De wedstrijden die geweest zijn, liggen me net iets beter, maar we gaan proberen er wel iets moois van te maken. Of ik nog wel hongerig ben? Dat valt goed mee, eigenlijk. Ik heb nog lekker kunnen trainen en ben er klaar voor. Nog maar twee wedstrijden en het zit er alweer op.”

Vorig jaar had winnaar Tadej Pogacar aan VDP gevraagd hoe hij de Amstel Gold Race moest winnen vooraleer hij het afmaakte. “Wat in mijn berichtje stond? Dat hij op de Keutenberg moest aangaan. Voor hem is dat net iets makkelijker dan voor mij. Het is sowieso een cruciaal punt in de wedstrijd, maar ik denk niet dat ik zoals hij daar zomaar een verschil kan maken. Het is afwachten hoe ik me voel natuurlijk, maar je komt tegen renners - klimmers, die naar deze periode hebben toegewerkt.”

Pidcock: “Iedereen kijkt naar Van der Poel”

Tom Pidcock kreeg de vraag hoe het peloton denkt om te gaan met Van der Poel. “Iedereen kijkt natuurlijk naar Van der Poel, met zijn palmares dit jaar. Ik denk dat veel teams gaan proberen anticiperen en de koers vroeg op gang gaan brengen. Dan hangt het ervan af of de grote jongens ook in gang schieten. Het kan een heel lange finale worden met veel wind op de kop, dat zal ook meespelen”, vertelde de Brit. “Ik hoopte dit seizoen al te scoren, maar dat was nog niet gebeurd. Ik ga me gewoon proberen amuseren en hopen op het beste. Mijn handen zijn al bij al snel genezen van Parijs-Roubaix, en fysiek ben ik goed hersteld.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer