© Jeff Spicer/WireImage

Comeback van Conor McGregor is nu helemaal officieel: Ier stapt in juni terug in de UFC-ring

Het zat er al even aan te komen en grote baas Dana White heeft het in de nasleep van UFC 300 officieel bevestigd: Conor McGregor stapt op 29 juni terug in de ring na een afwezigheid van ruim drie jaar. Tegenstander in Las Vegas is de Amerikaan Michael Chandler.

Raf Hermans

“Het eerste probleem voor de comeback van McGregor is dat hij zijn scheenbeen gebroken had en daarvan moest herstellen. Het tweede probleem is dat hij f*cking rijk is. Hij heeft het vechten niet meer nodig.”

In februari liet UFC-baas Dana White nog doorschemeren dat een comeback van Conor McGregor niet voor meteen zou zijn. Maar kijk, vorige maand al kondigde de Ier zelf aan dat hij deze zomer terug zou vechten. De promotour voor zijn film Road House is achter de rug en de focus kan terug op het trainen. Tegenstander Michael Chandler bevestigde niet veel later dat de kamp, die eigenlijk vorig jaar al gepland was, zou doorgaan. Meteen weerklonken geruchten dat de twee het main event zouden vormen op UFC 303 op 29 juni en dat White het nieuws zou bevestigen op UFC 300. En zo geschiedde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

McGregor en Chandler coachten vorig jaar elk een team op de UFC-realityserie The Ultimate Fighter en als klap op de vuurpijl zouden ze ook tegen elkaar vechten. Dat werd telkens vooruitgeschoven, maar in juni is het dan eindelijk zover.

White maakte ook meteen twee andere grote affiches bekend. Ex-kampioen Sean Strickland zal het op UFC 302 opnemen tegen de Braziliaan Paulo Costa in het co-main event. Bovenaan de affiche staan Islam Makhachev en Dustin Poirier, die zullen kampen om de wereldtitel bij de lichtgewichten. Het event vindt op 1 juni plaats in Newark, New Jersey.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer