Man probeert baby van vijf maanden te ontvoeren terwijl moeder auto inlaadt

Ganshoren -

In de Brusselse gemeente Ganshoren heeft een man zaterdagavond een baby van vijf maanden oud proberen ontvoeren. Dat schrijft de Franstalige krant Sudinfo. De dader van Roemeense afkomst kon gevat worden, maar zijn medeplichtige niet. Het parket van Brussel bevestigt dat er een onderzoek loopt.

De feiten speelden zich zaterdagavond rond 19.30 uur af in de Sergeant Sorenstraat vlak bij het zwembad van Ganshoren. Volgens een getuige heeft een verdachte een baby van 5 maanden proberen mee te nemen terwijl zijn mama de wagen aan het inladen was. De man was waarschijnlijk vergezeld van een medeplichtige in een witte bestelwagen met een Nederlandse nummerplaat. De verdachte van Roemeense afkomst kon even verderop gevat worden door getuigen en vastgehouden tot de aankomst van de politie. Zijn medeplichtige kon ontkomen.

Onderzoeksrechter aangesteld

Het parket van Brussel bevestigt dat er zaterdag een klacht werd ingediend ‘voor een poging tot ontvoering van een minderjarige jonger dan 12 jaar in Ganshoren’. “Een man, geboren in 1994, werd opgepakt door de politiediensten”, klinkt het in een reactie. “Na ondervraging werd hij ter beschikking gesteld van het parket van Brussel dat een onderzoeksrechter heeft aangesteld”, klinkt het. “De verdachte zal verhoord worden door de onderzoeksrechter. Het onderzoek loopt en het parket zal geen verdere commentaar verschaffen.” (dbg/cvh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen