Debat tussen Demir van N-VA en Depraetere van Vooruit.
Volledig scherm
Debat tussen Demir van N-VA en Depraetere van Vooruit. © VTM Nieuws

HET DUEL. Demir (N-VA) en Depraetere (Vooruit) over hoe de koopkracht in ons land moet worden beschermd: “Belastingen op arbeid verlagen”

Zuhal Demir (N-VA) en Melissa Depraetere (Vooruit) gingen vandaag in de studio van VTM NIEUWS het eerste ‘duel’ aan. Hoe moet de koopkracht in ons land beschermd worden? En hoe moeten de problemen in het onderwijs aangepakt worden? Op die vragen geven ze een antwoord tijdens een debat tussen twee politieke kopstukken.

53 reacties

  • bob jansens

    1 week geleden
    belasting op arbeid verlagen brengt GEEN soelaas zolang men niet het échte volledige loon als zijnde van de werknemer beschouwt. Het echte volledige loon is het huidige brutoloon plus de zogenaamde werkgeversbijdrages. In het huidige systeem betekent lastenverlaging al te vaak dat de werkgever minder moet betalen, maar krijgt de werknemer niets, in tegendeel doordat er minder naar de sociale zekerheid gaat, gaat men allerlei extra belastingen & taksen bedenken voor werknemers & gepensioneerden
  • Liliane D'haeyer

    3 weken geleden
    Vermogens kan je versluisen naar het buitenland, huizen niet. Rijke mensen wonen groter, grote bedrijven meer kantoren, belast gewoon kubiek meter van gebouwen, stel 30 euro per kubiek, dit samen met btw en rsz en je kan al de andere belastingen afschaffen
  • Gerda Phlypo

    3 weken geleden
    Melissa haar praat draait voortdurend rond haar stokpaardje koopkracht maar weet van geen kanten hoe ze dat moet verwezelijken.
  • Daniel Van Buggenhout

    3 weken geleden
    Die van vooruit moet nog veel leren, het eerste zou moeten zijn , naar de kiezer luisteren , maar dat is al teveel gevraagd .
  • Christine Van Der Stocken

    3 weken geleden
    Een duel met veel blabla. Wanneer horen we hoe ze de problemen gaan oplossen ? Daar zwijgen ze liever over tot na de verkiezingen.