Uitslaande brand bij leegstaand bouwbedrijf Van Gastel in Schoten: “Oorzaak nog onbekend”

Schoten -

In een leegstaand pand in de Sluizenstraat in Schoten – waar vroeger bouwbedrijf Van Gastel gevestigd was – is zondagmiddag brand uitgebroken. Het vuur ging gepaard met een grote rookpluim. De brand is intussen onder controle, de oorzaak wordt onderzocht.

nelo, jaa

Rond 14 uur kreeg de brandweer een oproep over een brand gebouw in Schoten. Het ging om een uitslaande brand bij het leegstaand bouwbedrijf Van Gastel. De grote zwarte rookpluim was al van ver zichtbaar.

“Bij aanrijden ging het inderdaad om een uitslaande brand. Er werd onmiddellijk een tweede autopomp ter plaatse gestuurd”, zegt zonecommandant Katrien De Maeyer van Brandweer Zone Rand. “Het vuur ontstond in een compartiment aan de achterzijde van het voormalig bouwbedrijf. De structuur bestond uit beton en baksteen, maar is volledig ingezakt.”

Rond 14.30 uur was het vuur onder controle. “Onze ploegen zijn momenteel bezig met het uit elkaar trekken van de brokstukken om zo alle brandhaarden te doven”, zegt De Maeyer. De oorzaak van de brand is voorlopig nog onduidelijk. Het pand zou gekend zijn als kraakpand. De politie onderzoekt de zaak.

Door de brandweerinterventie zal de Sluizenstraat nog tot 16 uur afgesloten blijven voor alle verkeer.

© rr

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners