Links Janus van Wesenbeeck op een foto uit 1994, rechts Frank Lammers in zijn rol van Ferry Bouman. Uiterlijk zijn er weinig gelijkenissen, maar ‘Undercover’ vertoont veel overeenkomsten met het leven van Wesenbeeck.
Volledig scherm
PREMIUM
Links Janus van Wesenbeeck op een foto uit 1994, rechts Frank Lammers in zijn rol van Ferry Bouman. Uiterlijk zijn er weinig gelijkenissen, maar ‘Undercover’ vertoont veel overeenkomsten met het leven van Wesenbeeck. © Vico Olling / Just Publishers / VRT – NyklyN

Makers van ‘Undercover’ ontkennen het, maar deze drugscrimineel is 100 procent zeker: “Ik ben Ferry Bouman, en ik wil dat ze dat toegeven”

Sommigen willen een handtekening van hem, anderen kijken hem met de nek aan. Niet omdat Janus van Wesenbeeck (62) een veroordeelde drugsbaron is, maar doordat iedereen hem kent als ‘de echte Ferry Bouman’, het personage van acteur Frank Lammers in ‘Undercover’ en ‘Ferry’. Iedereen, behalve de makers van deze Netflix-reeksen, want zij ontkennen al jaren dat Ferry gebaseerd is op Van Wesenbeeck. In een biografie die volgende week verschijnt, staat echter een onthulling die bewijst dat Van Wesenbeecks claim terecht is.