© BELGA

“Ben realistisch genoeg dat ik niet alles kan winnen”: Mathieu van der Poel kent geen superdag in Amstel Gold Race en eindigt buiten top twintig

Het is misschien wel hét nieuws van de dag: Mathieu van der Poel, die zondag de Amstel Gold Race niet wist te winnen. De wereldkampioen kende geen superdag en eindigste als 22e in een grote groep met favorieten. Lees hieronder wat Van der Poel achteraf te zeggen had.

Marnix Taes

”Ik had inderdaad geen superbenen”, vertelde Mathieu van der Poel achteraf. “In het algemeen hebben we het niet slecht gedaan met de ploeg. Misschien komen we iemand te kort voor het tussenstuk tussen de Fromberg en de Keutenberg, waar iedereen in stukjes demarreerde. Daar heb ik een tactische keuze gemaakt, want als ik ging aanvallen, ging de rest sowieso meespringen. Als je hier te vroeg je kaarten op tafel legt, wordt dat sowieso afgestraft. Bovendien had ik ook niet de superbenen om alles dicht te rijden. We hielden nadien wel nog het tempo hoog en ik hoopte dat we nog zouden terugkomen, maar de koplopers reden vooraan voor een reden. Zij waren gewoon de sterkste.”

Geen nieuwe zege dus voor Alpecin-Deceuninck. “De wedstrijden die al gepasseerd zijn, waren onze specialiteit, en je kan niet verwachten dat het ieder weekend prijs is. De kans is nu eenmaal groter dat je verliest dan dat je wint. Dit is ook een ander soort wedstrijd met een ander type renners. Ik ben realistisch genoeg dat ik niet alles kan winnen.”

Volgende week sluit Mathieu van der Poel het klassieke luik af in Luik-Bastenaken-Luik. “Daar rijdt ook ene Tadej Pogacar mee”, merkte de wereldkampioen op. "Volgende week is nog altijd een groot doel en ik ga sowieso nog een keer knallen. Daarvoor vertrek ik vandaag nog naar Spanje om deze week nog wat uit te rusten en te genieten van het goede weer.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer