© rr

Dochter van steenrijke zakenman, heldhaftige moeder en veiligheidsagent die nog maar pas in dienst was: zij overleefden het bloedbad in Sydney niet

Sydney -

Haar baby van negen maanden zal het allicht overleven, maar voor moeder Ashlee Good (38) kon zaterdagnamiddag in het winkelcentrum in Sydney geen hulp meer baten. Ook een vrouw van 55, een veiligheidsagent, een dochter van een steenrijke zakenman en een architecte kwamen om.

Pieter Huyberechts

Architecte en moeder van twee kinderen

Jade Young© RR

Ook Jade Young bevond zich zaterdagnamiddag in het shoppingcentrum in een buitenwijk van Sydney. Young, een vrouw van 47, werkte de voorbije negen jaar bij een architectenbureau in Double Bay. Ze was gespecialiseerd in het architecturaal ontwerpen van commerciële ruimten en residenties. Haar opleiding volgde ze in Londen. Young was moeder van twee dochters. Ook zij had net als haar moordenaar een voorliefde voor surfen.

LEES OOK. Dit is Joel Cauchi, de man die zes mensen doodstak in een winkelcentrum in Sydney: beginnende surfer, en stiekeme escort

De dochter van een steenrijke zakenman

Dawn Singleton.© RR

Dawn Singleton is het jongste slachtoffer van moordenaar Joel Cauchi. De jonge vrouw, amper 25, werkte in een boetiek in de buurt als specialiste in e-commerce. Ze studeerde in de jaren voordien af aan de afdeling Technologie van de universiteit van Sydney. Haar specialiteit: digitale media. Singleton is de jongste dochter van John Singleton, down under een bekende zakenman die een fortuin bezit. Ze wordt in de Australische media omschreven als een miljonairsdochter.

De kunstenares van 55

Pikria Darchia (55)© RR

Pikria Darchia woonde in Australië maar heeft Georgische roots. De vrouw bracht haar jeugd door in de Georgische hoofdstad Tbilisi waar ze later ook studeerde. Darchia studeerde af aan de Academie voor Schone Kunsten. Nadien koos ze voor het avontuur en vloog naar de andere kant van de wereld. Ze verdiende in Australië de kost aan kunstenares. Op haar sociale media prijken tientallen houtskooltekeningen alsook schetsen van kinderfoto’s. Ze werd 55 jaar oud.

De veiligheidsagent die amper paar weken in dienst was

Faraz Tahir.© RR

Het enige mannelijke slachtoffer heet Faraz Tahir. Een man van dertig met Pakistaanse roots. In het kader van een uitwisselingsprogramma van de Verenigde Naties belandde hij als erkend vluchteling onlangs in Australië. Volgens Australische websites was Tahir gelukkig in zijn nieuwe thuisland. Hij had vrij snel een job gevonden als veiligheidsagent in het winkelcentrum. Het tragische: hij was pas aan zijn vijfde shift bezig toen hij zaterdagnamiddag oog in oog kwam te staan met dader Joel Cauchi (40). Die laatste was hem te snel af met zijn mes.

Ze kon nog net haar baby gooien

Ashlee Good (38).© RR

Ashlee Good wandelde met haar baby zaterdagochtend het winkelcentrum binnen. Plots verscheen dader Joel Cauchi voor haar. Zonder enige aarzeling stak hij zowel haar als de baby neer. Net voor ze zelf in elkaar zakte, gooide ze nog net haar baby richting andere passanten.

Een ooggetuige sprak van het ergste wat hij ooit te zien kreeg. Good had geen schijn van kans en stierf ter plaatse. Haar baby werd door omstaanders naar buiten begeleid. Een van hen drukte zo goed en zo kwaad op de bloedende wonden. De baby, amper negen maanden oud, gaat het volgens de laatste berichten wel overleven.

Good wordt door haar familie in een statement zondag omschreven als een fantastische vrouw, moeder en vriendin. Ze werd amper 38.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER