Marrokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita (links), Marrokkaanse eerste minister Aziz Akhannouch (centraal) en eerste minister Alexander De Croo (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Marrokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita (links), Marrokkaanse eerste minister Aziz Akhannouch (centraal) en eerste minister Alexander De Croo (rechts). © BELGA

Cruciale reis of campagnestunt? Waarom premier De Croo en vier federale ministers op missie zijn in Marokko

PolitiekRuim acht jaar na het laatste serieuze bezoek, keert de federale regering terug naar het geplaagde Noord-Afrikaanse land. De Belgische boodschap blijft dezelfde: de terugkeer van illegalen en criminelen naar het herkomstland moet strenger. Vooral justitieminister Paul Van Tigchelt zit met de handen in het haar, want bijna 1.000 van de 12.000 gevangenen in België zijn Marokkanen. Waarom verloopt die terugkeer zo moeilijk? Heeft het bezoek kans op slagen? En welke topministers gaan niét mee op reis? De politieke banden tussen België en Marokko zijn een rollercoaster.

35 reacties

  • Patrick Weyers

    2 weken geleden
    Zand in de ogen van de kiezer. Er staat zelfs niks officieel op papier. Ik zwijg dan nog over een na te leven contract.
  • Anita Billen

    2 weken geleden
    Maar waarom nu? Met 5 mensen daar naartoe, slapen, eten en hun reis, wie betaalt dit?? Wat gaan wij aan Marokko moeten betalen voor de overplaatsing en opvang??
  • Raf dhondt

    2 weken geleden
    Waarom 4 jaar wachten .
  • willy staelens

    2 weken geleden
    Alleen om de aandacht te trekken van de kiezers. Wat al jaren scheef loopt zal nu niet opeens veranderen maar bij hun terugkomst zal in geuren en kleuren duidellijk gemaakt worden wat ze bereikt hebben. Wie geloofd dat nog ?
  • Freddy Henslegers

    2 weken geleden
    De Croo wil naar Europa en zijn plaatsje wordt ingenomen door Paul Magnette. Wedden dat?