Premier League - speeldag 33 - 14/04/24 - 17:30
87'
Ollie Watkins
0 - 2
87'

Ai, ai Arsenal. Een week nadat het de leidersplaats in de Premier League had overgenomen, is het uitgeschoven tegen Aston Villa. De lat en paal hielden Youri Tielemans nog van de openingsgoal, maar Bailey en Watkins sloegen toe in het slot: 0-2. Door de nederlagen van Arsenal en Liverpool is Manchester City leider.

In een kwaliteitsvolle eerste helft had Arsenal het meeste balbezit, maar veel kansen leverde dat niet op. Behalve voor Leandro Trossard, maar hij zag zijn poging van dichtbij gekeerd worden door Villa-keeper Martinez.

Aan de overkant loerde Aston Villa op de counter. Het doelhout stond twee keer in de weg, de tweede keer voor Youri Tielemans. Hij zag zijn fenomenale knal via de lat én de paal weer het veld in springen.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar de bezoekers sloegen nog toe in de slotfase. Bailey opende de score aan de tweede paal en Watkins - gelanceerd door Tielemans - stelde de zege veilig voor Aston Villa.

Voor Aston Villa-coach Unai Emery zal de zege toch een goed gevoel geven. Emery volgde in 2018 Arsène Wenger op bij Arsenal, maar werd na 18 maanden ontslagen en werd zwaar op de korrel genomen.

Manchester City zal met de glimlach de wedstrijden van zondag in de Premier League bekeken hebben. Na de nederlaag van Liverpool ging dus ook koploper Arsenal onderuit, de eerste competitienederlaag in 2024. City komt zo op kop met 2 punten voorsprong op Arsenal en Liverpool.