BELGA / Photo News
Volledig scherm
© BELGA / Photo News

Vrees wordt werkelijkheid: Thorgan Hazard scheurt voorste kruisband rechterknie en is acht maanden out

Zware domper voor Anderlecht. In de eerste helft van de Brusselse derby tegen Union moest Thorgan Hazard (31) het veld verlaten met een knieblessure. Even later nam hij op krukken plaats op de bank. Scans vandaag wijzen uit dat de voorste kruisband gescheurd is. Hij zal in totaal acht maanden - tot de winterstop van volgend seizoen - in de lappenmand liggen. Anderlecht heeft het nieuws inmiddels zelf bevestigd.

30 reacties

  • johan deseck

    2 weken geleden
    Nu wordt de titelstrijd weer een beetje eerlijker. Anderlecht is dit jaar al genoeg geholpen door de scheidsrechters en VAR. Wel jammer voor Hazard. Veel sterkte zou ik zeggen.
  • Johan Planckaert

    2 weken geleden
    duidelijk te zien op de beelden: een laterale beweging die de voorste kruisband scheurt, een gevolg van teveel speling dr jarenlange belasting. Inderdaad 8 maand vooraleer terug op niveau.
  • Jan Daems

    2 weken geleden
    Heb zijn actie vele keren bekeken en 't is duidelijk dat hij zelf verantwoordelijk is voor dit letsel. Je ziet dat hij de laatste meters niet meer zo krachtig loopt alsof de spierspanning al weg is. 't Zal een fameuze aderlating betekenen voor de ploeg.
  • Noël Persijn

    2 weken geleden
    Thorgan ik wens je een goed herstel ,je komt er hopelijk sterker uit terug we zullen je missen en hopen dat de anderen een tandje zullen bijsteken
  • Philippe De Naeyer

    2 weken geleden
    Veel beterschap Hazard! Rsca moet vooral niet meegaan in de negatieve denkwijze dat dit een aderlating kan zijn, Genk wisselt van systeem door blessures en daar draait het goed uit. Blessures horen erbij en door er aandacht aan te besteden gaat het leven in de groep en geef je het kracht. Gewoon knallen! Let’s go! Rsca fan