© BELGA

“Je kan niet alleen van pech spreken”: Toby Alderweireld legt vinger op de wonde bij sputterend Antwerp

Nog geen goals voor Antwerp en ook nog geen punten: de Champions’ Play-Offs zijn momenteel een ware martelgang voor de uittredende landskampioen. “Je kan niet alleen van pech spreken”, aldus kapitein Toby Alderweireld.

Toby Alderweireld nam zijn verantwoordelijkheid en kwam in de spelerstunnel zeggen waar het fout liep tegen Club Brugge. “We hadden vat op de wedstrijd in de eerste helft. Club Brugge zit in de goede flow, dus je weet dat ze wel wat kansjes zouden krijgen. Maar dan geven we onnodig een vrije trap weg en slikken we op een ongelukkig moment, vlak voor de rust, die 1-0. Ze speelden het goed uit daarna, terwijl wij aanvallend te weinig brachten”, aldus Alderweireld.

Niet alleen op het veld van Club Brugge woog Antwerp te licht in het offensieve compartiment. Na drie speeldagen in deze play-offs staat de doelpuntenteller nog steeds op nul. Een tekenende statistiek. “Inderdaad. We krijgen kort na rust nog een mooie kans op 1-1 en als je die scoort kan het hier nog een zenuwachtige boel worden. Voetballend is het zo slecht nog niet. Het draait tot aan de zestien van de tegenstander en dan creëren we te weinig. Het is heel makkelijk om nu te zeggen dat we niet scoren en niet dreigend zijn. Dit moeten we als team oplossen, maar momenteel doen we de andere teams niet genoeg pijn om meer te eisen”, zegt de aanvoerder.

Je kan er niet omheen, Antwerp zit in de hoek waar de klappen vallen. Dat moet ook de aanvoerder grif toegeven. “Je kan niet altijd top zijn, dat is eigen aan topsport. Af en toe heb je dalen en daar zitten we nu in. Het zit niet altijd mee, kijk maar naar onze rode kaart op Anderlecht of de wereldgoal die Genk scoorde tegen ons. Maar we mogen niet alleen van pech spreken, het is ook een kwestie van kwaliteit en drang. Dat moet heel snel terugkomen”, vindt Alderweireld.

Voorlopig nog geen goals dus voor Antwerp en ook nog geen punten. De uittredende landskampioen dreigt op die manier het zwakke broertje te worden van deze Champions’ Play-offs en dat wil de aanvoerder heel graag vermijden. Een clean sheet pakken volgende week op Cercle zou al minstens één punt opleveren. “We moeten de koppen bij mekaar steken en niet te ver vooruit zien. Hopelijk graaien we hier (opnieuw in het Jan Breydelstadion, red.) de drie punten mee om opnieuw in die positieve spiraal te geraken”, blijft Alderweireld strijdvaardig. (red)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer