Patro kan play-off-ticket niet veiligstellen tegen Oostende: “Ik ben er echt ziek van”

Met nog één speeldag te gaan in de Challenger Pro League staat Patro nog altijd in de top zes, maar zeker van een plek in de play-offs om promotie is het nog niet. De Maaslanders gingen met 2-3 onderuit in een ware cupmatch tegen Oostende. “We zullen nu iets moeten pakken op bezoek bij kampioen Beerschot”, blikte coach Stijn Stijnen vooruit.

Al na zeven minuten kreeg Patro een strafschop tegen, nadat Heekeren in de voeten van D’Haese was gedoken. Maar de doelman pakte de penalty van Dewaele en behoedde zijn ploeg zo van een vroege achterstand. Aan de overkant was het even later wel raak. Renson zag zijn kopbal na een hoekschop op de lijn gekeerd door D’Arpino, maar Bammens - die de geschorste Corstjens verving - tikte in de rebound binnen: 1-0.

Lang kon Patro niet genieten van die voorsprong, want een kwartier later was die al volledig uitgewist. Berte en Atanga bogen in amper vijf minuten de 1-0 om in 1-2. “Na wat geharrewar op vrijschop viel de bal gelukkig voor hun voeten. Even later lieten we ons dom pakken op een scherpe counter. Niet onze gewoonte, want normaal geven we niet zo gemakkelijk een 1-0-voorsprong weg”, zuchtte Bammens.

© Dick Demey

Penalty voor Oostende, niet voor Patro

Patro ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Oostende-doelman Bossin stond pal. Eerst op twee verschroeiende pogingen van Van Eenoo. Nadien ook op een kopbal van Renson en een loeier van Dansoko. Dijkhuizen zag op hoekschop zijn kopbal dan weer tegen de paal botsen. Met de inbreng van Limbombe, Sigurdarson en Hassaini voerde Stijnen de druk nog op. Maar nadat Renson de bal tegen de arm kreeg, maakte D’Arpino er vanop de stip de 1-3 van.

“Na een sliding vanop amper een meter kreeg Jordan (Renson, red.) de bal tegen zijn arm. Hij kan die toch niet wegtoveren”, ergerde Henk Dijkhuizen zich aan de strafschop. Sigurdarson milderde nog tot 2-3 en in de slotseconden claimde Patro nog een penalty na handspel (?) maar die kwam er niet. “Ik ben er echt ziek van”, vervolgde Dijkhuizen. “We wilden dat ticket voor de play-offs veiligstellen. Vooral na rust kregen we er ook de kansen voor, maar we vergaten onszelf te belonen. De bal wilde er niet in.”

© Dick Demey

Coach Stijn Stijnen zag dat zijn team in de eerste helft op een gretiger Oostende botste. “Na de 1-0 kwamen we tegen onze gewoonte in iets te gemakkelijk op achterstand”, analyseerde de coach. “Na rust hadden we in het eerste kwartier zeker moeten scoren. Na de 1-3 toonde de ploeg nog mentale kracht om terug te komen. Na twee strafschoppen, volgens de regels, verdienden wij er ook één toen de Oostende-speler de bal tegen de hand kreeg.”

Patro gaat zo als nummer zes op de slotspeeldag op bezoek bij Beerschot. Als FC Luik (thuis Jong Genk) en SK Beveren (uit Lommel SK) niet winnen, is Patro ook bij een nederlaag zeker van de top zes. Als FC Luik en/of SK Beveren wel winnen, zullen de troepen van Stijnen het zelf moeten afdwingen.

“We begonnen tegen Oostende met kans op een gedeelde tweede plaats. Nu zullen we uit bij de kampioen in een vol stadion resultaat moeten halen om de play-offs te halen. Onze ploeg kan dat en verdient dat ook. Hoe het ook afloopt, respect wat mijn ploeg dit seizoen heeft gepresteerd”, besloot Stijnen.

© Dick Demey

PATRO: Heekeren- Dijkhuizen, Renson, Bammens, Kis (71’ Sigaurdarson)- Pietermaat (77’ Hassaini), Van Eenoo- Bamona (64’ Limbombe), Peeters, Dansoko- Noubissi.

OOSTENDE: Bossin- Wylin, Basila, Medley, Laes- Dewaele- D’ Arpino (89’ Avoki), D’ Haese, Henderson (69’ Amade), Berte- Atanga (69’ Perez)..

DOELPUNTEN: 17’ Bammens 1-0, 26’ Berte 1-1, 32’ Atanga 1-2, 85’ D’ Arpino 1-3, 92’ Sigurdarson 2-3.

STRAFSCHOPPEN: 8’ De Waele doelman Heekeren redt (0-0), 85’ D’ Arpino (1-3).

GELE KAARTEN: 7’ Heekeren, 25’ Sam Bruce (op bank), 41’ Henderson, 81’ Basila.

SCHEIDSRECHTER: Verboomen.

TOESCHOUWERS: 3000. (jmi)

 (jmi)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer