Hotel-restaurant La Pomme d’Or is weer failliet, eigenaar Willy Naessens heeft nog geld te goed: “Wat we aantroffen, was niet fraai”

Links: Willy Naessens. Rechts: Julie Mortier en Gjald Gheysens heropenden La Pomme d’Or in september 2021.© rr

Oudenaarde -

Het prestigieuze hotel-restaurant La Pomme d’Or op de Markt in Oudenaarde is failliet. De uitbaters, die een pak onbetaalde facturen achterlaten, hebben de zaak verlaten. “Wat we er aantroffen, was niet fraai. Pannen met restanten van eten nog op het vuur, de borden nog op tafel”, zegt eigenaar Willy Naessens.

Paul Darragas en Peter Malaise

Het hotel-restaurant La Pomme d’Or, tegenover het stadhuis, is gevestigd in het oudste gebouw op de Markt in Oudenaarde. In de jaren 1400 al was sprake van een afspanning waar reizigers onderdak kregen. Het logement groeide uit tot een van de eerste hotels in Vlaanderen, Den Gauden Appel genaamd. Onder het bewind van Lodewijk XIV werd het pand La Pomme d’Or gedoopt. De horecazaak kreeg ook als eerste in Vlaanderen een Michelinster. In de herfst van 2003 ging La Pomme d’Or failliet. Industriebouwer Willy Naessens werd met een bod van 750.000 euro de nieuwe eigenaar. La Pomme d’Or heropende in 2005, maar in juni 2020 legde de uitbater de boeken neer.

Missverkiezingen

Het gerenommeerde hotel-restaurant La Pomme d’Or heropende weer in september 2021. Nieuwe uitbaters waren Julie Mortier (24) en haar vriend Gjald Gheysens (23). Maar ook het jonge koppel kon de zaak niet rendabel houden. La Pomme d’Or is nu andermaal failliet. Sinds ze La Pomme d’Or heropende, deed Julie Mortier meermaals van zich spreken. In 2021 werd ze verkozen tot Miss Fashion en in februari dit jaar werd ze verkozen tot tweede eredame bij de verkiezing van Miss België. “De combinatie van alle verplichtingen en geplogenheden rond de verkiezing van Miss België en het runnen van het hotel-restaurant maken dat ons nu een super drukke periode wacht”, zo zei ze daarover. Intussen opende ze in Oudenaarde ook een boetiek en stelde ze deze maand nog haar ‘Elegancy Academy’ voor, een initiatief waarbij ze startende modellen wil begeleiden.

“Je moet met je zaak bezig zijn”

De uitbaters waren niet bereikbaar voor commentaar. “De huurders hebben de zaak verlaten,” zegt eigenaar Willy Naessens. “We zijn er dit weekend binnen geweest en wat we aantroffen was niet fraai. Alles is achtergelaten en er is niks opgekuist. De pannen met restanten van eten staan nog op het vuur, de borden nog op tafel. Voorts ook eierschelpen en mosselschelpen. Ik denk dat hij voor het vak gemaakt was, maar het meisje was met veel te veel andere dingen bezig. In de horeca moet je vooral met je zaak bezig zijn. Het is al lastig genoeg door de steeds stijgende prijzen. Toch denk ik dat het een zaak is die goed zou kunnen draaien. We moeten kijken wat we gaan doen in de toekomst met het pand. Of ik nog geld te goed heb? Ja, maar hoeveel gaan we niet in de krant zetten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer