Noël Slangen over de situatie waarin dit land, zijn burgers en zijn leiders zich vandaag bevinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Noël Slangen over de situatie waarin dit land, zijn burgers en zijn leiders zich vandaag bevinden. © HLN Fotomontage, PhotoNews, Belga

Hoe groot is de kans dat Vlaams Belang deze keer mag meebesturen? “Het cordon sanitaire bestaat eigenlijk niet meer”

De vraag die als een schaduw over de volgende verkiezingen hangt, is: waarom niet met Vlaams Belang? Wanneer mogen zij eens meedoen? “De kans dat er een coalitie van Vlaams Belang en N-VA komt, is klein”, schrijft onze politiek columnist Noël Slangen.

160 reacties

  • Odette Versonnen

    4 dagen geleden
    Het VB moet de kans krijgen om zich te bewijzen.De andere partijen hebben hun domheid al genoeg bewezen.
  • jack Coolsaet

    4 dagen geleden
    Vlaanderen onafhankelijk, en daarom gaat onze stem naar VB.
  • Stefan Klemic

    4 dagen geleden
    Als VB en NVA Vlaams een meerderheid halen, denk ik nog niet dat De Wever wilt samenwerken met VB. Want dan zet hij zich op federaal niveau buitenspel, en daar liggen nu net zijn ambities. Gaat dus nooit gebeuren dat hij een coalitie met VB gaat vormen...
  • Kirby Morgan

    5 dagen geleden
    Alle andere democratische partijen zullen bereid zijn al hun beloftes en principes weg te gooien om niet met VB in zee te moeten gaan. Hoe geloofwaardig ben je dan als partij?
  • Paul Carpels

    1 week geleden
    Inderdaad : waarom nog gaan stemmen ? Er wordt toch geen rekening gehouden met de wil van de kiezer. Zie het Vivaldi vehikel waar alle partijen die anders niet aan de bak komen een gemeenschappelijk doel hebben : aan de macht blijven in plaats van te doen wat ze zouden moeten doen : het land besturen zoals een goede huisvader. Onmogelijk met hoe de staatsstructuur in ons land werkt. Eigen belang eerst, toch ?