Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © Getty Images

WEERBERICHT. Nog code oranje aan de kust voor rukwinden van meer dan 100 km/u, code geel in rest van Vlaanderen

UPDATEHet KMI waarschuwt met code oranje voor stevige rukwinden tot meer dan 100 kilometer per uur aan de kust. In de rest van Vlaanderen geldt nog code geel tot vanavond. Weerman David Dehenauw spreekt van een “zware buienlijn”. Het slechte weer zorgt in heel Vlaanderen voor verkeershinder.

  1. Marc Coucke lanceert energiecontract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoopste? Wij deden de vergelijking
    PREMIUM
    1

    Marc Coucke lanceert energiecon­tract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoop­ste? Wij deden de vergelij­king

    EnergyVision, de energieleverancier waarin ook Marc Coucke investeert, lanceert als eerste in Vlaanderen een energiecontract waarbij de stroomprijs gedurende tien jaar vastligt. Voor de zonnestroom van de panelen die het bedrijf gratis op jouw dak legt, betaal je zelfs 30 jaar hetzelfde “extreem lage tarief”. “Uniek ter wereld”, aldus CEO Maarten Michielssens. Een gezin zou zo tot 300 euro per jaar besparen. Hoe werkt het? Voor wie is het interessant of voor wie juist niet? En wat als je eerder wilt opzeggen? We vragen het aan Mijnenergie.be en aan Testaankoop.
  2. "We betreuren het politiek spektakel": directie reageert op ophef rond Vlaamse vlag tijdens diversiteitsdag
    Play
    UPDATE
    65

    "We betreuren het politiek spektakel": directie reageert op ophef rond Vlaamse vlag tijdens diversi­teits­dag

    Er is commotie ontstaan op de middelbare school VIA Tienen nadat een leerkracht een Vlaamse vlag van een leerling in beslag had genomen tijdens de diversiteitsdag. “Het was volgens hem te provocerend”, getuigt Bassem Khalil (17) bij HLN. Op sociale media gaat de vlaggenrel rond als een lopend vuurtje, maar daar is de schooldirectie niet mee opgezet. “Een school mag geen politieke arena worden waar politici strijden om media-aandacht ten koste van de leerlingen.”
    Tienen