"Maandenlang hebben we ons tussen de schimmel moeten wassen. Al onze spullen en kleren die hier stonden of lagen, zijn aangetast en zullen we moeten weggooien”, getuigt Louise.
Volledig scherm
PREMIUM
"Maandenlang hebben we ons tussen de schimmel moeten wassen. Al onze spullen en kleren die hier stonden of lagen, zijn aangetast en zullen we moeten weggooien”, getuigt Louise. © rv / Getty Images

Helft van Vlaamse huurwoningen is niet conform, Louise (26) en Ely (44) getuigen: “830 euro huur voor een badkamer vol schimmel”

Je hoeft niet met een huisjesmelker te maken te hebben om kopzorgen te krijgen van je huursituatie. Maar liefst de helft van de 550.000 Vlaamse huishoudens die op de privémarkt huren, leven in een woning die niet voldoet aan de vastgelegde kwaliteitsnormen, zo blijkt uit cijfers van de Huurdersbond. Ely* en Louise* zitten in zo’n situatie en vertellen hoe moeilijk het soms is om problemen aan te kaarten én op te lossen. “Telkens ik de verhuurders contacteerde, volgden er smoesjes of excuses over vakantie, het bouwverlof, een ander groot project of een ziek familielid.”