Start maandenlange nachtelijke werken aan Antwerpse ring

© BFM

Op de Antwerpse ring (R1) starten maandag maandenlange nachtelijke werken die het wegdek stiller moeten maken. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat fijne groeven in het betonnen wegdek slepen die het rolgeluid van banden van voertuigen moeten beperken.

mtm
Bron: BELGA

Vanaf maandagavond 15 april starten de werken op de snelweg richting Gent. Die werken starten aan het knooppunt Antwerpen-Oost en eindigen begin juni aan de brug van de Kolonel Silvertopstraat op het Zuid. Vervolgens wordt er van kant gewisseld, en wordt het wegdek richting Nederland aangepakt. Begin september zou alles afgerond moeten zijn.

De werken zullen enkel ’s avonds en ’s nachts gebeuren, om de verkeershinder zo veel mogelijk te beperken. ’s Avonds wordt er ten vroegste om 21 uur gestart, en op weekdagen is alles ten laatste om 6 uur weer vrij. Op zaterdag kan er tot 9 uur worden doorgewerkt. 

In principe zullen er meestal twee rijstroken vrij blijven in de werfzone, uitzonderlijk - en enkel na middernacht - slechts één. Wanneer de werfzone zich ter hoogte van een op- of afrit bevindt, zal die ook worden afgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen