© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Vijf bestuurders betrapt op rijden onder invloed: oudste is 70 jaar

Bilzen -

Bij alcoholcontroles in de nacht van zaterdag op zondag zijn in Bilzen vier bestuurders en een fietser betrapt op rijden onder invloed. Deze laatste had 2.5 promille alcohol in het bloed. De oudste overtreder is 70 jaar.

De fietser trok de aandacht van een politiepatrouille toen hij op z’n fiets zwalpend door het centrum reed. De 33-jarige man uit Bilzen bleek dus 2.5 promille alcohol in het bloed te hebben en was bovendien openbaar dronken. Hij zal zich later bij de politierechter moeten verantwoorden.

In de Romboutstraat in Bilzen werd een voertuig gecontroleerd omdat de bestuurster vergeten was de dimlichten de ontsteken. De 44-jarige vrouw bleek bijna 1 promille alcohol in het bloed te hebben. Verder was ze in het bezit van een voorlopig rijbewijs, waardoor ze in het weekend niet mag rijden tussen 22 en 6 uur. Ze kreeg twee processen-verbaal.

Op de Sint-Lambertuslaan werd een derde bestuurder betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De 70-jarige man had 1.5 promille alcohol in het bloed en moest zijn rijbewijs onmiddellijk afgeven voor 15 dagen. In de Tipstraat in Bilzen werd een zwalpend voertuig onderschept. De 44-jarige bestuurder uit Genk had 1.3 promille alcohol in het bloed, waarop zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken werd voor 15 dagen. Ook zij zullen het voor de politierechter mogen gaan uitleggen.

Een 34-jarige man uit Bilzen legde een positieve speekseltest af voor het gebruik van cocaïne en moest zijn rijbewijs onmiddellijk afgeven voor 15 dagen. Hij reed rond in een auto waarvan de keuring was verlopen. Daar kreeg hij een waarschuwing voor.

Tenslotte werden nog drie GAS-boetes opgesteld voor foutief parkeren en op de Alden Biesensingel in Bilzen werd het voertuig van een 40-jarige Nederlander getakeld op vermoeden van niet-verzekering. Hij heeft nu 30 dagen tijd om zich in regel te stellen. (mm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer