© path

Rommelmarkt

Veel interesse voor vinylplaten van koster Kattenbos op rommelmarkt in De Schakel

Pelt -

Begin dit jaar is de rommelmarkt van De Peel in Neerpelt verhuist naar De Schakel in Overpelt-Fabriek. De bezoekers hebben intussen de weg naar De Schakel gevonden.

Paul Theeuwen

“Gebrek aan ruimte lag aan de basis van de verhuizing”, zegt mede-organisator Rudi Leurs. Die verhuizing is inmiddels goed verteerd en bezoekers en kopers hebben de weg naar De Schakel gevonden. Elke tweede zondag van de maand is er hier van 9 tot 15 uur een rommelmarkt. Zondag daagden een 20-tal standhouders op. “Minder dan gewoonlijk, maar er zijn nu ook weer de garageverkopen en die trekken bij goed weer ook volk”, weet Rudi Leurs.

De collectie vinylplaten van de koster van Kattenbos, Dominique Cochet (60), en Theo Schutters (76) lokte heel wat belangstelling. De twee hadden juweeltjes van lp’s en singeltjes meegebracht. Sommige zou je alleen al kopen voor de mooie platenhoes. Gepensioneerde bouwvakker Theo - met vrouw Gerda - heeft een beperkte collectie maar gaf 5 jaar geleden de verzamelmicrobe door aan Dominique. Die heeft inmiddels een verzameling van ettelijke honderden lp’s.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer