Vorige vrijdag stond de eerste thuiswedstrijd van de nieuwe veteranenploeg van Heers VV op het programma.© frmi

Papa’s van jeugdspelers Heers VV binden de voetbalschoenen aan

Heers -

In de kantine van voetbalclub Heers VV werden de afgelopen maanden stiekem sportieve plannen gesmeed om een veteranenploeg tussen de lijnen te brengen.

Frank Missotten

“Het idee ontstond tussen pot en pint bij enkele papa’s van de U9-ploeg die de smaak weer te pakken kregen”, vertellen oprichters Sven Peeters, Andy Bex en Jurgen Polders. “We hebben dit dan meteen opengetrokken naar alle ouders van Heerse jeugdspelertjes. Meer dan twintig papa’s waren snel kandidaat om hun voetbalschoenen ook effectief aan te binden. Het plezier primeert natuurlijk, maar onze slogan luidt wel: nie zieveren, speile.”

Na de eerste, nachtelijke vergadering stond er al een trainingsschema op poten en konden de eerste tegenstanders gezocht worden. Zo stond vrijdagavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma tegen de veteranen van RDK Gravelo. “Een sterke tegenstander, we wisten op voorhand al dat dit een moeilijke match zou worden”, vertelt Sven Peeters. “Ondanks de 2-5 nederlaag speelden we een degelijke wedstrijd, waarin we goede en minder goede momenten afwisselden. We hebben bij vlagen laten zien dat we met iedereen kunnen concurreren. Met wat meer trainingen in de benen, gaan we nog mooie dingen laten zien.”

De volgende wedstrijd is een dorpsderby tegen RC Horpmaal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer