Tesla gaat wereldwijd ruim 14.000 jobs schrappen

Autofabrikant Tesla gaat wereldwijd meer dan 14.000 jobs schrappen. Dat blijkt volgens persagentschappen Reuters en Bloomberg uit een interne memo die topman Elon Musk maandag heeft rondgestuurd.

mtm
Bron: Reuters, Bloomberg

Tesla, op het vlak van marktwaarde de grootste autofabrikant ter wereld, had in december 2023 wereldwijd 140.473 werknemers in dienst. In de memo wordt gezegd dat er in “meer dan tien procent van het personeelsbestand” gesnoeid zal worden. Concreet gaat het dus om ruim 14.000 jobs. De beslissing werd genomen omdat Tesla worstelt met dalende verkopen te midden van een toenemende prijzenoorlog voor elektrische voertuigen, zo blijkt uit de memo.

“Terwijl we het bedrijf voorbereiden op onze volgende groeifase, is het uiterst belangrijk om naar elk aspect van het bedrijf te kijken met het oog op kostenbesparingen en het verhogen van de productiviteit”, zo schrijft Musk in de memo. “Als onderdeel van die inspanning hebben we de organisatie grondig herzien en de moeilijke beslissing genomen om ons personeelsbestand wereldwijd met meer dan tien procent te verminderen.”

Tesla reageerde niet meteen op een verzoek om commentaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER