© MEDIAHUIS MARC HERREMANS

Zeven laagvliegers spelen rijbewijs kwijt bij controles: hoogst gemeten snelheid 160 km/uur

Beringen/Ham/Tessenderlo -

Bij snelheidscontroles in de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo zijn zeven snelheidsovertreders hun rijbewijs kwijtgespeeld. Het hardst werd er gereden op de E313 richting Hasselt. Twee racers haalden er snelheden tot 160 km/uur.

Op de Koerselsesteenweg in Beringen en de Industrieweg in Tessenderlo werd een bestuurder betrapt op veel te snel rijden. Een bestuurder reed 130 km/uur waar slechts 70 km/uur is toegestaan. De andere bestuurder overschreed de snelheidslimiet met 63 km/uur waar 70 km/uur mag worden gereden. Ze zijn hun rijbewijs voor 15 dagen kwijt. Een van hen bleek niet het juiste rijbewijs te hebben. Zijn motor werd in beslag genomen.

Op de Kasteletsingel-Zuid in Beringen reden drie voertuigen respectievelijk 148, 149 en zelfs 154 km/uur. Deze overtredingen leidden eveneens tot een intrekking van het rijbewijs voor elk van de bestuurders voor 15 dagen.

Op de E313 richting Hasselt werden twee voertuigen opgemerkt vanwege hun roekeloze rijgedrag: zij waren tegen elkaar aan het racen. Na een korte achtervolging bereikten de voertuigen snelheden van maar liefst 160 km/uur. Het verdict: rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

Lachgas

Tijdens deze verkeerscontroles werden ook andere inbreuken vastgesteld. Een voertuig met daarin vijf volle flessen lachgas werd aan de kant gezet. Dat resulteerde in een GAS-pv voor lachgasgebruik.

Op de Sparrenweg in Tessenderlo, de Heppensesteenweg in Ham en de Beverlosesteenweg, de Koerselsesteenweg en de Kasteletsingel-Zuid in Beringen werden er ook mobiele flitscontroles uitgevoerd. In totaal werden 1.942 voertuigen gecontroleerd. 192 bestuurders zullen beboet worden omdat ze te snel reden. (mm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer