Premier De Croo op bezoek in de Marokkaanse hoofdstad.
Volledig scherm
Premier De Croo op bezoek in de Marokkaanse hoofdstad. © BELGA

Belgische staatsveiligheid krijgt voet aan grond in Marokko

De Belgische Staatsveiligheid krijgt tegen de zomer een verbindingsofficier in Rabat. Marokko wordt daarmee, na de Verenigde Staten, het tweede land waar de Belgische inlichtingendienst voet aan grond krijgt. De nieuwe verbindingsofficier komt er na een Belgisch bezoek aan Rabat.

21 reacties

  • Ferdi Wuytack

    2 weken geleden
    Zo breed lachen als De Croo zou ik zeker niet doen. De evidentie zelf dat illegalen en corrupte individuen terug moeten naar hun land van herkomst. En dit zonder bijkomende gunsten , toegevingen of wat dan ook. Maar zelfs het terugkeer beleid in ons land loopt zo mank als een kreupele haan.
  • herman van den bosch

    2 weken geleden
    Welke toegevingen worden er gedaan door ons land ten gunste aan Marokko? Daar geen woord over natuurlijk.
  • Leonarda Van Opbroecke

    2 weken geleden
    Vraag me steeds weer hetzelfde af? In dit geval Marokko. Een Marokkaan verlaat zijn land zonder visum voor Europa. Hij verblijft daar illegaal. Wordt opgepakt en moet Europa verlaten. Moet Marokko dan goedkeuring geven om hem op een Marokkaanse luchthaven af te zetten? Hij heeft toch geen inreisvisum nodig in eigen land? Zijn nationaliteit is toch Marokkaan gebleven? Marokkanen die hier geboren worden en zelfs nooit in Marokko zijn geweest daarvoor staat de deur in Marokko toch wel open?
  • Kurt Vanhaverbeke

    2 weken geleden
    Ik wil graag de Marokkaanse media hieromtrent lezen.
  • Dany Herman

    2 weken geleden
    Ik zou dit oplossen zelfs zonder overeenkomst maar je moet wel de wil hebben en maatregelen nemen die echt nodig zijn ( binnen de maand opgelost )