In ‘De mol’ moesten de kandidaten proberen om hun pizza ananasvrij te houden. “Dat ananas op pizza niet mag, hebben ze in Napels uitgevonden", klinkt het echter bij echte pizzabakkers.
Volledig scherm
PREMIUM
In ‘De mol’ moesten de kandidaten proberen om hun pizza ananasvrij te houden. “Dat ananas op pizza niet mag, hebben ze in Napels uitgevonden", klinkt het echter bij echte pizzabakkers. © Play4 / Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

Na opdracht in ‘De mol’ over “de grootste schande van Italië”: waar komt ananas op pizza eigenlijk vandaan?

“F*ck, twee ananassen.” Met die woorden (en een ludieke pizza-opdracht) doet ‘De mol’ het meest nutteloze culinaire debat ter wereld weer oplaaien: past mierzoete ananas op een hartig stuk pizza of niet? Mag je als gediplomeerd pizzabakker op een pizza gooien wat je wil, óók ananas? En wie was de uitvinder van dé pizza Hawaï? Spoiler alert: al zeker geen Italiaan.

30 reacties

  • jan creuwels

    2 weken geleden
    Een Brusselse pizzeria pakt dat heel leuk aan: je kan een pizza Hawaï krijgen maar die kost dan wel 200€ :)
  • Joris Vanderaert

    2 weken geleden
    De Italianen zijn géén eigenaar van wat brooddeeg dzt je in de houtoven stopt net zomin als wij geen eigenaar zijn van wat patattenstaafjes die je in de olie gooit. Mensen doen ermee wat ze willen. Ik vind pizza Hawaï lekker!
  • Marc Geerts

    2 weken geleden
    Wat een gezever om niks. Ik snijd mijn spaghetti ook, dat is toch niet strafbaar hoop ik. Wat anderen daar van denken daar trek ik mij niets van aan. Ik betaal trouwens zelf mijn spaghetti.
  • Gino De Neef

    2 weken geleden
    Ananas op.pizza is lekker. Met kip. Pizza Hawaii.
  • Marlene De Smedt

    2 weken geleden
    In Italië staat pizza sowieso culinair niet al te hoog aangeschreven. Je kan het daar ook aan kraampjes kopen net als hier frieten. Nooit op tafel zien komen bij de Italiaanse familie waar ik naast woonde. Het zou mij niet verwonderen dat het hier geserveerd wordt in restaurants omdat het wereldwijd in de mode is en er veel vraag naar is