Ivo Van Hove & PJ Harvey.© RR

Straks te zien in Duitsland: Hammenaar Ivo Van Hove herwerkt muziek van PJ Harvey tot eigen theaterstuk

Ham -

Opvallend op de pas bekendgemaakte affiche van de Ruhrtriennale: Kwaadmechelaar Ivo Van Hove die aan de slag gaat met de muziek van de Britse PJ Harvey. Eerder werkte de regisseur al samen met David Bowie en Jude Law.

Jo Smeets

I Want Absolute Beauty is de titel van het muziektheaterstuk van Ivo Van Hove dat op 16 augustus in première gaat op de Ruhrtriennale, het jaarlijkse muziek- en kunstenfestival in het Duitse Bochum. De in Kwaadmechelen geboren regisseur zal grasduinen door de songs van PJ Harvey, de Britse artieste die in België al een graag geziene gast was op Pukkelpop en Rock Werchter. De Duitse oscargenomineerde actrice Sandra Hüller neemt de hoofdrol voor haar rekening en wordt geflankeerd door dansers van het Ballet National de Marseille en het collectief (LA)HORDE. Volgens de perstekst moet het theaterstuk ons leren hoe obstakels te overkomen, of ervan weg te groeien om uiteindelijk te accepteren dat we het leven enkel kunnen nemen zoals het komt.

Artistiek leider

Het is geen toeval dat Van Hove een fikse bijdrage levert aan het festival, want hij zal er nog tot 2026 artistiek leider zijn. Het festival transformeert het Ruhrgebied elk jaar gedurende vier weken tot een plek waar internationaal muziektheater, theater, dans en concerten worden gepresenteerd in voormalige fabrieken en industriële gebouwen. Eerder was Van Hove al verantwoordelijk voor producties op West End in Londen, Broadway in New York, de Comédie-Française in Parijs én hij werkte samen met sterren als David Bowie, Isabelle Huppert en Jude Law.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer