Direct naar artikelinhoud
NieuwsFestival

Vijf tips voor het Little Waves-festival in Genk: win hier tickets

teaserBeeld DM

Komend weekend vindt op C-mine in Genk de tiende editie van het alternatieve indoorfestival Little Waves plaats. De Morgen geeft er duo-combitickets voor weg en stipt deze vijf niet te missen acts aan.

Lander & Adriaan (vrijdag)

Speciaal voor zijn tiende verjaardag pakt Little Waves uit met een extra festivalavond: op vrijdag vatten de festiviteiten aan met dj’s als Tiga en Bibi Seck. Al is er ook livemuziek: Lander & Adriaan - ofte: drumwonder Lander Gyselinck en elektronicawizard Adriaan Van de Velde - komen in primeur hun nakende nieuwe ep Millennial Breeze presenteren.

Selda Bağcan (zaterdag)

Een 75-jarige als headliner op het hippe Little Waves? Het zal wel zijn. Selda Bağcan was in de jaren zestig niet alleen een pionier in het doen samensmelten van Turkse folk, rock, elektronica en psychedelica, ze groeide ook uit tot een van de boegbeelden van de Turkse protestmuziek én werd door onder meer Dr. Dre en Mos Def gesampled.

NAH (zaterdag)

Drummer-producer Michael Kuun alias NAH komt uit Philadelphia maar woont in Antwerpen. Zijn songs (waaraan Charlotte Adigéry en Obongjayar al eens hun stembanden verlenen) bulken van de energieke elektropunk. Live voegt hij daar ook nog een duizelingwekkend audiovisueel spektakel met knipogen naar de horrorfilms van onder meer John Carpenter aan toe.

Picture Parlour (zaterdag)

Courtney Love is fan. The Strokes, Noel Gallagher en The Last Dinner Party lieten hen al in hun voorprogramma opdraven. Het Britse kwartet Picture Parlour heeft nog maar twee singles uit, maar is nu al het nieuwste snoepje in indierockland. Of u de hype ook moet geloven? U ontdekt het op Little Waves.

Bolis Pupul (zaterdag)

Met Letter to Yu, een muzikale ode aan wijlen zijn Chinese mama, heeft Boris Zeebroek alias Bolis Pupul een van de belpopplaten van het voorjaar op zijn naam staan. Dat hij u ook zonder Charlotte Adigéry aan zijn zijde aan het dansen kan brengen, komt hij zaterdag laten zien op C-mine.

U wilt graag ook Little Waves vangen? Neem dan hieronder deel aan onze wedstrijd en maak kans op duo-combitickets.