De beste uittips voor deze week

Ben je op zoek naar een boeiend bezoek of een leuke activiteit de komende week? In Limburg valt er heel wat te beleven. Dit zijn onze 7 tips voor de komende week. Wie beweert er dat in onze provincie niets te beleven valt?

1. Fietstochten voor het goede doel op Teutenroute

Zondag staat al voor de achttiende keer de mega-fietshappening De Teutenroute op de agenda. Dat wil zeggen dat u vanuit negen Teutenhuizen fietstochten kan ondernemen door Noord-Limburg. In die Teutenhuizen kan u ook genieten van een hapje, drankje en animatie. De opbrengst van de happening gaat naar MS-verenigingen.

Zondag, vertrek tussen 8 en 15 uur. Starten kan in Peer, Overpelt, Eksel, Lommel, Achel, Hamont-Lo, Sint-Huibrechts-Lille, Kaulille en Bocholt. Deelname: 4 euro (gratis voor -13 jaar). www.teutenroute.be

2. Zondag feest in Genkse parken

In verschillende parken van Genk wordt er zondag feest gevierd, met een waaier aan activiteiten. Zo kan u in de Stiemerbeekvallei fietsen of wandelen of deelnemen aan familieactiviteiten. In Zwartberg zijn er zoektochten uitgezet en is er ook een begeleide wandeling mogelijk op de terril. In Sledderlo rijdt een toeristisch treintje en draait het verder om kunst, in het Heempark wordt de vernieuwde bijenhal getoond. In de pop-up-tuin aan het stadhuis worden er groenactiviteiten georganiseerd of kan u uitblazen in de Italiaanse tuinbar.

Gratis deelname Alle info op www.genk.be/dagvanhetpark

3. Grote Rommelmarkt in ‘Mooiste dorp van Vlaanderen’

In de straten rondom het kasteel van Oud-Rekem wordt op Hemelvaartsdag een grote antiek, brocante- en rommelmarkt georganiseerd. Verwacht wordt dat er ruim 200 standhouders zullen opdagen. De setting zal alleszins in orde zijn, want Oud-Rekem werd zoals bekend in 2008 uitverkozen tot ‘Mooiste dorp van Vlaanderen’.

Donderdag 25 mei, van 8 tot 17 uur. Dorpscentrum. Gratis toegang.

4. Taptoe dankzij jarige chirojongens

De chirojongens RvM Sint-Marten Sint-Truiden vieren hun 75ste verjaardag op een speciale manier. Ze hebben verschillende muziekkapellen uitgenodigd, voor een taptoe op de Groenmarkt. Er zijn ook speciale acts met vendeliers, een vlaggendansgroep en de stadsbeiaardier laat ook van zich horen. Randanimatie is voorzien.

Donderdag 25 mei, vanaf 14 tot 17.30 uur. Groenmarkt. Gratis toegang. www.lj1002.be

5. Kunstenfestival bij opening expo Hallo Wereld

Aan Cultuurcentrum Muze kan u dit weekend naar een Kunstenfestival met muziek, dans en hapjes uit alle werelddelen. In het werelddorp zijn er performances, verteltheater en workshops. Op zaterdagnamiddag is er nog een speciaal Kinderspel vol spanning en avontuur. De aanleiding van dit Kunstenfestival is nieuwe expo Hallo Wereld, van 2.000 kinderen van de tekenacademie, die in hun werkjes hebben uitgebeeld in welke wonderlijke wereld we leven. De expo zelf blijft toegankelijk tot 11 juni.

Zaterdag en zondag, van 13.30 tot 19 uur. Dekenstraat 40. Gratis toegang voor expo en festival. www.academie.be

6. Op zoek naar beste skaters in Kapermolenpark

Hemelvaartsdag is dit jaar ook een hoogdag voor skatend Limburg, want in het Kapermolenpark wordt dan gestreden voor de KPM-cup. Dat is een geheel van wedstrijden voor skateboarders, en dat in verschillende disciplines. Op dit straatcultuurfestival vindt u ook muziek, met een hiphop-stage, live-podium en dj-set, en een gezellige market.

Donderdag 25 mei, van 11 tot 22 uur. Boudewijnlaan. Gratis toegang. www.jeugdhasselt.be/kpm

7. Opnieuw Van Eyckfeesten op de Markt

Voor het derde jaar op rij vormt de markt van Maaseik het decor voor de Van Eyckfeesten. Zaterdag draait dat vooral om muziek, met een Rimpelmatinee, dj’s, en livemuziek. Zondag krijgen lokale kunstenaars de kans om hun talent te tonen op de kunstmarkt. Er is doorlopend muziek en optredens van verschillende artiesten, bands en dansgroepen.

Zaterdag, vanaf 13.30 uur Zondag, vanaf 11 uur. Gratis toegang. Meer info op www.vaneyckfeesten.be

Aangeboden door onze partners