© Gerrit Schuermans

© Gerrit Schuermans

© Gerrit Schuermans

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Twee teams van PXL E-sports vertegenwoordigen België op prestigieuze competitie

Hasselt -

Twee teams van PXL Esports zullen België vertegenwoordigen op de prestigieuze Amazon University E-sports Masters (AUEM).

Gerrit Schuermans

Het team dat de videogame Valorant speelt, een first person shooter, wist zich al drie keer tot winnaar te kronen van de Red Bull Campus Clutch. Nu zullen ze het opnemen tegen topconcurrenten uit heel Europa in de Amazon University E-sports Masters (AUEM). Het PXL-team voor League of Legends zal voor het eerst deelnemen aan de AUEM. Met een prijzenpot van 5.500 euro in het vooruitzicht zullen de teams van PXL E-sports strijden op het Europese toneel.

Alexander Dumon, coördinator e-sports bij Hogeschool PXL, benadrukt de toewijding van de hogeschool aan de opkomende wereld van collegiale e-sports. Hij biedt professionele ondersteuning aan studenten die geïnteresseerd zijn in gamen en e-sports en is trots op de recente successen van PXL E-sports. “Studenten kunnen bij mij terecht met alles rondom gaming en e-sports”, vertelt Alexander. “Zo kijken we samen wat wij als Hogeschool PXL voor hen kunnen betekenen binnen de e-sports-industrie. Ik ben enorm trots op onze recente resultaten en kijk er enorm naar uit om weer op Europees niveau te stunten met onze eigen studenten deze keer.”

https://www.pxl.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer