© Shutterstock

Al zeker tot het laatste weekend van april niet warmer dan 15 graden

Het was maandag meer dan tien graden kouder dan zaterdag. En ook voor de komende twee weken moeten we niet veel mooi weer meer verwachten. Als het 15 graden wordt, mogen we tevreden zijn.

Thierry Goeman

Zaterdag was een stralende lentedag en daar moeten we het voorlopig mee doen, zegt weerman David Dehenauw. Want de komende twee weken verlopen wisselvallig met veel bewolking, af en toe zon, maar geregeld ook buien.

Dinsdag en woensdag zijn de slechtste dagen met regen, en vooral dinsdag nog felle rukwinden. Woensdag blijft het wisselvallig met voorjaarsbuien, en is het fris. In de Ardennen kan het kwik zelfs dalen tot nul graden.

LEES OOK. Code oranje voor stormweer in heel het land: hagelbuien en rukwinden tot 100 kilometer per uur, oproep tot voorzichtigheid in bossen en parken

“Zeker tot en met het weekend komt er niet veel verandering. En ook volgende week is de lente nog niet in zicht. Zeker tot het laatste weekend van april komt het kwik niet meer boven de 15 graden.” Abnormaal is dat niet voor de tijd van het jaar. Al snakken we toch naar wat zon en warmte na de natte winter. Pas vanaf het weekend van 27 en 28 april wordt het mogelijk iets beter. Doordat de wind naar het noordoosten draait, bereikt droge continentale lucht ons land. Het wordt dan geleidelijk zachter.

Deze week en volgende week zullen onze warme jas en een paraplu dus zeker nog goed van pas komen. Het zal onaangenaam fris aanvoelen, met regelmatig een bui. Verder willen de weersvoorspellers nog niet kijken.

Maar blijft het weer bij ons kwakkelen, dan is dat zeker niet overal het geval. In Spanje lijkt het al hoogzomer met hier en daar temperaturen boven de 30 graden. Daar zijn zelfs al bosbranden uitgebroken door hitte en droogte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER