© Tasja Van Rymenant

Plus ArtikelDe Huisvraag

Zo breng je het voorjaar in huis: “Weg met die zware plaid en die kaneelkaars, dít is het lentegevoel”

Heerlijk dat lentezonnetje dat door het raam schijnt. Met deze instant tips van interieurstylist Anne-Catherine Gerets haal je niet alleen dat zonnetje, maar ook de lente in huis. “Pas wel op voor je daaraan begint, dit doe je niet elk half jaar ...”

Kizzy van Horne

Ruil je kussens om

“De winterse kussens in de zetel vervang je door lichtere exemplaren. In de winter kies je vaak voor donkere kleuren en zwaardere stoffen als bouclé, wol en fluweel. Ga in de lente voor lichtere of felle kleuren en meer zomerse stofjes zoals linnen en katoen. Berg de warme plaids op en ruil in voor een dekentje in een luchtigere stof. In de slaapkamer leg je een overtrek op in een vrolijker tintje en in een meer zomerse stof. Ook de winterdons mag voor een half jaartje de kast in.”

© Tasja Van Rymenant

LEES OOK. Met deze tips kies jij het juiste bad: “Voor een vrijstaand heb je ruimte nodig en pas op met dit materiaal”

Breng kleur in huis

“Ik trek meestal eerst mijn kasten open en kijk wat ik nog voorhanden heb. Vaak vind ik daar wel een vaasje of een kandelaar in een lichtere kleur. De placemats op de eettafel kun je ook aan de seizoenen aanpassen. In de winter kies je voor donkere lederen placemats, terwijl je in de lente gaat voor een zonniger kleurtje in linnen of katoen.”

Laat frisse geur waaien

© Tasja Van Rymenant

“Terwijl ik in de winter kies voor geurkaarsen met kruidige geuren als kaneel en vijg, mag het in de zomer wat frisser. Denk aan bloemengeuren. Ik hou zelf erg van kaarsen met de geuren kersen- of katoenbloesem.”

Koop seizoensbloemen

© Tasja Van Rymenant

“Ik zou het in de winter misschien ook meer moeten doen, maar vanaf de lente zijn er eigenlijk zoveel meer bloemen voorradig. Het begon al enkele weken geleden met tulpen, die zeggen als geen andere bloem dat het lente is. Vandaag heb ik een bosje geurige bloemen met lelies staan. Over een paar weken zijn de pioenrozen daar. Prachtig. Kruidenplantjes als munt en basilicum in een toffe bloempot zijn ook fleurig.”

Geef een likje verf

© Tasja Van Rymenant

“Wil je het wat extremer aanpakken of is je interieur aan een nieuwe lik verf toe? Dan is dit ook het juiste moment om de verfrol boven te halen. Al zou ik me tijdens het kiezen van de kleuren niet te gek doen, je wil misschien niet het hele jaar door in een felgekleurde living doorbrengen. En je gaat ook weer niet om het half jaar schilderen. Heb je een fotowand dan kan je wel daar spelen met andere kleurtjes door te kiezen voor een vrolijker kadertje. En stop leuke zomerse posters en prentenkaartjes in je kaders. Je kan eventueel ook een extra tint aanbrengen door een oud krukje of een oud kastje een fris kleurtje te geven.”

LEES OOK. Is er echt een verschil tussen goedkope en dure muurverf? “Kijk niet naar de prijs per liter”

Pak de buitenruimte aan

“Het terras of de binnenkoer is vaak het verlengde van het interieur. Maak het terras proper en kleed de tafel buiten aan. Zet er ook een vaasje met wat bloemen op. Dat hoeft niet meteen een heel boeket te zijn, je kan ook werken met kleine vaasjes met tulpen of krokussen (uit de tuin, als je tenminste in het najaar bloembollen geplant hebt). Heb je buiten een zeteltje staan, kun je ook daar kiezen voor kleurrijke kussentjes.”

Info: www.tillborg.beMeer tips op Instagram: annecatherine_cloclo/

Lees meer

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws