Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

ONZE OPINIE. “Uit de NAVO stappen? Stapelgek! Maar hoe solide is de steun aan Oekraïne? Dat is een schemerzone”

“Als het aan de radicale partijen in dit land, PVDA en Vlaams Belang, ligt, dan moet er niet meer financiële en militaire steun komen. Dat is zeggen aan Oekraïne: trek uw plan. De bestuurspartijen zeggen dan weer erg helder: meer steun. Maar hoever gaan we daarin mee? Dat debat hangt in het ijle”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Wat als de Oekraïense soldaten compleet uitgeput geraken?”

33 reacties

  • Eveline Van den Hout

    1 week geleden
    Armoede overal, maar geef maar miljarden om te vechten. Is dit niet vreemd ? We worden blijkbaar heel goed gemanipuleerd door de politiek en tal van economische belangen om oorlogen in stand te houden.
  • Guy Belmans

    2 weken geleden
    Er zijn er veel die een uitgesproken mening hebben, maar wel niet weten waar de NAVO voor staat. NAVO wordt hier nogal veel verward met VN!!!
  • Gunther Mampaey

    2 weken geleden
    Sommigen moet je toch eens uit hun comfortzone halen, vrede heeft een prijs, vrede is niet vanzelfsprekend. En soms moet je er voor vechten om onze manier van leven te beschermen. Als je Oekraïne niet steunt, omdat je het te duur vindt. Dan gaat de prijs 10x in de lucht wanneer de Russen het toch in hoofd krijgen om Europa aan te vallen. Danielle, je moet geen geld doneren, je moet wapens doneren, veel minder kans om te foefelen.
  • Danielle De neef

    2 weken geleden
    Marc Vandenberghe, Zwitserland superrijk, ok. Maar waar gaat het gegeven geld naartoe? Hou je de Russen tegen met bankbiljetten? Want de productie van wapens en munitie kan niet volgen. Misschien moeten ze in Oekraïne de dienstplichtleeftijd nogmaals verlagen, is nu van 27j naar 25j. Intussen betalen wij aan -25j leeflonen en gaan ze daarmee op vakantie naar Kiev. Ik begrijp dat veel mensen het gehad hebben met dit circus. Zelensky zet dat geld waarschijnlijk op een Zwitserse rekening....
  • Walter Bogaerts

    2 weken geleden
    Deze oorlog in Oekraine had vermeden kunnen worden als beide partijen op een volwassen manier hadden onderhandeld voor Poetin ging het enkel over een veiligheidszone in de Dombas, Russisch gezinde mensen die voor Zelenski geen enkele waarde hadden en waar Zelenski al jaren terug oorlog mee voerde. Een oorlog kan niemand winnen.