criminaliteit

Explosies voor woningen in Borgerhout, Boom en Merksem

De bidons met een brandbare oplossing zullen verder worden onderzocht.© bfm

In Borgerhout is maandagnacht een aanslag gepleegd tegen de ouderlijke woning van drugscrimineel Mohamed ‘Akerhi’ E.H. Er was een korte brand, maar de schade bleef beperkt. Ook in Boom en Merksem werd brand gesticht.

red

De feiten speelden zich even na 2.30 uur af in de Guldensporenstraat in Borgerhout. Onbekenden probeerden twee bidons met brandstof tot ontploffing te brengen voor een woning. Dat lukte maar deels, met een korte brand en beperkte brandschade tot gevolg. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en er werd een perimeter ingesteld. Het labo zal de achtergebleven flessen met brandstof onderzoeken.

De geviseerde woning is die van de familie E.H., die in het verleden al het doelwit van aanslagen in het drugsmilieu was. In 2016 en 2017 werd hun woning meerdere keren geviseerd. Een van de zonen van het gezin is Mohamed ‘Akerhi’ E.H., een drugscrimineel die jaren op de vlucht was en in de nasleep van de kraak van de berichtendienst Sky ECC verschillende lange gevangenisstraffen opliep, in dossiers van zowel drugssmokkel als drugsgeweld.

Boom en Merksem

Op ongeveer hetzelfde ogenblik als de aanslag in Borgerhout werd ook in Boom een explosief tot ontploffing gebracht, tegen de voordeur van een woning in de Gasstraat. Buurtbewoners werden opgeschrikt door een soort explosie en een steekvlam, die snel weer verdwenen was. De voordeur raakte zwaar beschadigd.

En terwijl de hulpdiensten in Boom en Borgerhout aan het werk waren, klonk ook in Merksem een explosie. Daar werd een woning in de Gasthuishoevestraat geviseerd, het is het adres waar Imrane E.L. ingeschreven stond. Ook E.L. werd meermaals veroordeeld, in een dossier rond drugsgeweld werd hij in beroep wel vrijgesproken. De voordeur, een geparkeerde auto en enkele afvalzakken raakten beschadigd.

De politie onderzoekt de verschillende incidenten en gaat ook na of er een link tussen de feiten is.