De flamboyante Vlaamse zakenman Ignace Meuwissen moet naar eigen zeggen de verkoop van het duurste kasteel ter wereld - Château d'Armainvilliers - in goede banen leiden.
Volledig scherm
PREMIUM
De flamboyante Vlaamse zakenman Ignace Meuwissen moet naar eigen zeggen de verkoop van het duurste kasteel ter wereld - Château d'Armainvilliers - in goede banen leiden. © Ignace Meuwissen / Martin Nicholas Kunz

Vlaming moet duurste kasteel ter wereld verkopen: voor 425 miljoen euro is dit stulpje in Frankrijk van u

Het duurste kasteel ter wereld staat te koop. Wie 425 miljoen euro neertelt, krijgt in ruil een stulpje buiten Parijs dat decennialang toebehoorde aan Rothschild-bankiers en Marokkaanse koningen en 109 kamers telt. Maak kennis met Château d’Armainvilliers, dat zelfs over een eigen supermarkt en tandartspraktijk beschikt, en waarvan de verkoop door de Vlaamse zakenman Ignace Meuwissen geregeld moet worden.

13 reacties

  • Friedel Pas

    2 weken geleden
    EPC, is een vertaling van de europese richtlijn EPBD en dus al een hele tijd in voege in ALLE europese landen, zo ook Frankrijk. Daar is sinds 2023 het maximum gezet op 450 kWh/m². Hier in Vlaanderen loopt men op gebied van energieefficientie erg achter op de meeste Europese landen waardoor de impact hier groter is. Hoe langer men wacht om in te grijpen, hoe sneller en meer dat er moet gebeuren op korte termijn. Uitstelgedrag is dus duur en veel impactvoller.
  • Hans Bolsens

    2 weken geleden
    Noemen ze dit een kasteel? Lijkt me eerder een wilde aaneenschakeling van willekeurige huisjes. Maar ja, goesting is koop zeggen we.
  • michel schoep

    2 weken geleden
    Ietsje te duur voor mij. Maar misschien valt er wel wat af te bieden. En de EPC waarde is enkel een probleem in Vlaanderen. De rest van Europa en de wereld trekt zich daar gelukkig niets van aan. Enkel de keizer kosters van Vlaanderen dromen er van om ons alle vrijheid te ontnemen door tal van onnozele renovatieverplichtingen, asbest - en EPC certificaten te verplichten.
  • Marleen Sprangers

    2 weken geleden
    meneer zal ook wel een mooie commissie ontvangen indien hij dit kasteel van de hand kan doen
  • Patrick Pedersen

    2 weken geleden
    interieur trekt op niks, staat haaks op de historie, 'als een tang op een varken' zoals ze zeggen