© BELGAIMAGE

Opnieuw naar maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op Nederlandse snelwegen?

Mag je binnenkort weer een hele dag 130 kilometer per uur rijden op de Nederlandse snelwegen? De vier formerende partijen bekijken of ze de maximumsnelheid opnieuw kunnen verhogen, meldt de krant Algemeen Dagblad.

mtm
Bron: AD.nl

Tot 2020 gold er een algemene maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op de Nederlandse snelwegen, maar in een poging om de stikstofuitstoot omlaag te brengen besloot het kabinet-Rutte III toen om in te grijpen en de maximumsnelheid overdag (tussen 6 en 19 uur) te verlagen naar 100 kilometer per uur. Tussen 19 en 6 uur bleef de 130 per uur gelden.

De vier formerende partijen - PVV, VVD, NSC en BBB - bekijken volgens Algemeen Dagblad momenteel echter of ze de maximumsnelheid opnieuw voor de hele dag kunnen verhogen. “Enkele weken geleden hebben ze hiervoor officiële vragen gesteld aan de betrokken ministeries om te achterhalen wat de consequenties ervan zouden zijn en of zo’n herinvoering wel haalbaar is”, schrijft de krant.

Experts hebben al publiekelijk hun twijfels geuit over de effectiviteit van de maatregel. Zo verklaarde stikstof-expert Wim De Vries (Wageningen Universiteit) eerder al dat de snelheidsverlaging de uitstoot maar met hooguit 0,2 procent omlaag brengt. “De natuur help je er nauwelijks of niet mee.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer