Filmpje opgedoken van grote hagedis in Lommelse Sahara.© FB Robert Miguel

Filmpje opgedoken van grote hagedis in Lommelse Sahara

Lommel -

Op de sociale media is een filmpje opgedoken van de grote hagedis die in de Lommelse Sahara werd gespot. Maar tot nu toe is er wel geen enkele wandelaar die het dier spotte en de hulpdiensten contacteerde. “Een gek verhaal”, vindt Sil Janssen.

LEES MEER. Is het een varaan of een leguaan? Verwarring over welk dier nu precies in Lommelse Sahara ronddoolt. 

Is het een leguaan, een varaan of nog iets anders? De kenners worden niet veel slimmer van de beelden die de wereld worden ingestuurd over het vreemde dier dat in de Lommelse Sahara zou zijn gespot. “Een klassieke leguaan zoals de meeste mensen hier in een terrarium hebben zitten, is het zeker niet. En de benaming iguana, zoals nu opduikt, is simpelweg de Latijnse benaming voor leguaan. Het blijft afwachten of het dier er inderdaad zit. Want tot nu toe hebben we nog geen enkel telefoontje ontvangen. In plaats van het te filmen, zouden ze ons beter contacteren. Want dit weer doet zo’n koudbloedige hagedis niet goed. Het zal nog wel leven, maar voor hoe lang. Dat dier gaat enorm verzwakt zijn. Als het er nog zit, is het een kwestie dat we het zo snel mogelijk kunnen vangen om de levenskansen te verhogen.”(

(Lees verder onder de foto)

© Daniel Pasmans via Stad Lommel

Wie het dier zou zien, wordt gevraagd de brandweer van Lommel te bellen op 011/54.29.00. Voor meer vragen over de leguaan kan u terecht op de milieudienst via 011/399.799.(mm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer