(archiefbeeld)© BELGA

Europese beurzen in het rood

De Europese beurzen duiken dinsdag massaal in het rood, in het zog van Wall Street en Azië. Stijgende spanningen in het Midden-Oosten, een zwakke maand maart in China en Amerikaanse rente-perikelen wegen op de beurs.

mtm
Bron: BELGA

Onder meer in Parijs, Amsterdam, Frankfurt en Brussel lopen de verliezen van de sterindexen dinsdagochtend op tot meer dan een procent. Ook de Euro Stoxx 50 - de belangrijkste beursindex in de eurozone - moet meer dan een procent toegeven.

Er is opnieuw heel wat onzekerheid op de beursvloer. Er zijn de spanningen tussen Israël en Iran en de vrees voor een uitbreidend conflict in het Midden-Oosten. Maar ook de Chinese groeicijfers doen twijfelen. De op een na grootste economie ter wereld groeide meer dan verwacht in het eerste kwartaal, maar dat was toch vooral dankzij de maanden januari en februari. Maart scoorde onder de verwachtingen. 

En er is de Amerikaanse rente. De Amerikaanse inflatie blijft hardnekkig hoog, waardoor beleggers zich de vraag stellen of de lang verwachte rentedaling er alsnog komt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer