Postbode maakt het zichzelf wel heel gemakkelijk en rijdt met Bpost-busje over voetpad tot aan brievenbussen

Booischot -

Een postbode die vanmorgen de post rondbracht in Booischot (Heist-op-den-Berg) deed dat op een wel heel eigenaardige manier. De bestuurder had geen zin om telkens uit zijn busje te stappen om naar de brievenbus te wandelen. Dus daar vond de postbode een inventieve oplossing voor: hij reed gewoon met het voertuig over het voetpad tot aan de brievenbus. Heel wat inspanning bespaard dus. Maar dat is volgens Bpost niet de gang van zaken. “De postbode moet de verkeersregels volgen, net als iedereen.”

vea

“Wat die postbode doet, is helemaal niet oké”, zegt Veerle Van Mierlo, woordvoerster van Bpost. “Wij sensibiliseren de postbodes daarop en doen daar acties rond. Maar er rijden duizenden chauffeurs van Bpost rond in België. Wie kunnen die onmogelijk een voor een controleren.”

Toch probeert Bpost op te treden tegen dergelijke voorvallen. “Wij gaan dit voorval met de lokale mensen bespreken en de postbode erover aanspreken. Als er boetes worden uitgeschreven, moet de postbode daar ook zelf voor opdraaien”, aldus Van Mierlo.

LEES OOK. Bpost-auto rijdt gewoon over voetpad: “Hij bleef wel netjes achter voetgangers”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Uitgelicht