De twee hadden een geladen revolver en een automatisch machinepistool.
Volledig scherm
De twee hadden een geladen revolver en een automatisch machinepistool. © Policia Nacional / Getty Images/Cavan Images RF

Tot de tanden bewapend: zo leefden voortvluchtige Belgen van 23 en 25 jaar aan Costa del Sol

Twee voortvluchtige Belgen die een maand geleden aan de Costa del Sol in Spanje opgepakt werden, waren tot de tanden bewapend. Dat blijkt uit informatie die Spaanse politie heeft bekendgemaakt. De verdachten van een dodelijke schietpartij in Vorst waren in het bezit van een geladen revolver en een automatisch machinepistool, voorzien van munitie.

9 reacties

  • Peter Johan

    2 weken geleden
    Een revolver, een antiek machinegeweer en wat munitie... Toegegeven: ik heb dat niet en er hoort ook niemand mee rond te lopen, maar "tot de tanden bewapend", dat heeft voor mij (en de spreekwoordenencyclopedie) toch een iets andere betekenis...
  • Stephan Priem

    2 weken geleden
    Een Stengun is op korte afstand nog steeds heel efficiënt.
  • Geens Rik

    2 weken geleden
    Uitleveren aan Belgie en na een maand weer vrij want er is hier geen plaats in de gevangenissen. En onze "grote leiders" gaan dan de gevangenis in Hoogstraten ook nog eens sluiten.
  • Roger Boxberger

    2 weken geleden
    Ik herken hier de stengun wat nu niet bepaalt een wapen was om u tegen te zeggen . Het dateert vanuit de tweede wereldoorlog en was in de jaren 1960 nog in gebruik bij het Belgische leger . Men kon er beter mee slaan dan mee schieten!
  • Monique Willemsen

    2 weken geleden
    als ze in België alles maar goed regelen want anders mogen ze weer vrij zal niet de eerste keer zijn .