Themabeeld© Shutterstock

Pijnlijke blunder leidt tot scheiding van verkeerde koppel: “Had iedereen kunnen overkomen”

Door een computerfout bij het advocatenkantoor Vardags in het Verenigd Koninkrijk, is per ongeluk het verkeerde echtpaar gescheiden. “Het had ieder van ons kunnen overkomen”, reageert het kantoor.

lto

De jonge advocaat moest via een computersysteem het dossier openen van meneer en mevrouw Williams. Maar per ongeluk werd een ander dossier open geklikt, dat van een koppel met dezelfde achternaam. Dat koppel was al 21 jaar gelukkig getrouwd maar door de fout werd de scheiding definitief.

Vorige week bepaalde het Hooggerechtshof dat het definitieve bevel gehandhaafd zou blijven, ondanks de fout. “De jonge advocaat die de fout maakte via het nieuwe echtscheidingsportaal is een van de besten van de jonge generatie. Absoluut niet slordig, volledig toegewijd en extreem bekwaam”, zei oprichter en voorzitten Ayesha Vardag aan Law Society Gaztte. Volgens Ayesha zou het eender wie kunnen zijn overkomen, maar heeft de jonge advocaat het nu erg moeilijk door die fout. “Onze briljante jonge advocaat heeft echt steun nodig om het trauma van dit alles te verwerken”, klinkt het.

Twee jaar geleden werd het echtscheidingsrecht in het Verenigd Koninkrijk herzien, de grootste herziening in 50 jaar. Sindsdien is het wettelijk gezien mogelijk om te scheiden zonder dan een van de partijen schuld of wangedrag hoeft te bewijzen. Sindsdien is er volgens The Mirror een aanzienlijke stijging van het aantal aanvragen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer