De witte kangoeroe blijft voorlopig in Bellewaerde Park.
Foto: Thijs Pattyn

Park Bellewaerde Ieper vraagt compensatie voor opvang ontsnapte witte kangoeroe: eigenaar moet 10 tickets kopen

De ontsnapte witte kangoeroe die gevonden is in Ieper, blijft voorlopig in Park Bellewaerde. De directie van Bellewaerde wil het dier pas teruggeven aan de eigenaar als hij 10 tickets voor het pretpark koopt, goed voor zo'n 450 euro. Dat is volgens het park een compensatie voor de zorg en opvang die ze hebben verleend.

Afgelopen weekend kreeg de brandweer van Ieper melding dat er een witte kangoeroe rondliep in Zonnebeke. De brandweer bracht het dier naar Bellewaerde Park, waar het een voorlopige opvangplek kreeg. Ondertussen heeft de eigenaar zich gemeld, maar nu wil Bellewaerde de kangoeroe niet zomaar meegeven.

"Ze vragen dat ik 10 tickets koop voor het park", zegt eigenaar Karel Cannaert. "Dat komt neer op 450 euro. Ik begrijp dat het park een compensatie wil. Ze hebben inderdaad zorg verleend, maar 10 tickets vind ik er echt wel over."

Politie probeerde te bemiddelen, zonder resultaat

Karel ging vandaag naar het park, maar heeft zijn kangoeroe niet mee naar huis. "Ik had gehoopt dat we er als normale mensen gewoon over konden praten, maar blijkbaar kan dat niet." De man vroeg de politie om een poging te doen om te bemiddelen, maar ook daar kwam geen uitsluitsel over.

"Wij hebben als erkende zoo en dierenasiel gezorgd voor de opvang en welzijn van het dier en we vinden het normaal dat we daar een compensatie voor vragen", zegt parkwoordvoerder Filip Van Dorpe.

De kangoeroe blijft voorlopig in Bellewaerde Park.

Meest gelezen